ΤΟΠΙΚΑ

Παρουσίαση της δράσης του Ορθόδοξου Κινήματος Νεολαίας του Πατριαρχείου Αντιοχείας

παρουσίαση-της-δράσης-του-ορθόδοξου-κ-199608

Στον απόηχο του Συνεδρίου «Πολιτική, Κοινωνία και Πολιτισμός στην Ορθόδοξη θεολογία στην εποχή της παγκοσμιοποίησης», ο Fadi Nasr από τον Λίβανο συναντήθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου με τα μέλη του Συνδέσμου Νέων Μητρόπολης Δημητριάδος στην έδρα του Συνδέσμου στο νεανικό κέντρο «Πέρασμα».

Ο κ. Nasr παρουσίασε την ιστορία και τη δράση του Ορθόδοξου Κινήματος Νεολαίας της Εκκλησίας του Πατριαρχείου της Αντιοχείας, του οποίου σήμερα είναι Γενικός Γραμματέας. Ξεχωριστή υπήρξε συμμετοχή των νέων, ενώ ακολούθησε εκτενής και ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Το Ορθόδοξο Κίνημα Νεολαίας είναι ένας οργανισμός λαϊκής βάσης, που συνέβαλε στην αναγέννηση της Εκκλησίας της Αντιοχείας από το 1943 έως σήμερα, με ποικίλες μεταρρυθμίσεις στη Μέση Ανατολή, τόσο στον χώρο των μοναστηριών, όσο και στις ενορίες, σε επίπεδο θεολογικό, πνευματικό, κοινωνικό και στο χώρο της νεολαίας. Έχει αρχίσει, επίσης, προγράμματα εκπαίδευσης και υγειονομικής περίθαλψης σε ολόκληρο τον Λίβανο και τη Συρία, ανταποκρινόμενο στις ανθρωπιστικές εκκλήσεις, μετά την καταστροφή των χωρών αυτών από τον πόλεμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου