ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτης θύμα απάτης με ψευδή αγγελία πώλησης σκύλου

βολιώτης-θύμα-απάτης-με-ψευδή-αγγελία-199824

Μετά τις απατηλές αγγελίες πώλησης οχημάτων, προκύπτουν και ψευδείς αγγελίες πώλησης ζώων. Προχθές στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου εκδικάστηκε απάτη με μαϊμού αγγελία για πώληση σκύλου ράτσας μαλτέζ, που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο 2015.

Κατηγορούμενη ήταν 24χρονη Ρωσίδα κάτοικος Θεσσαλονίκης, αγνώστων λοιπών στοιχείων, η οποία φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκε τα φιλοζωικά αισθήματα 59χρονου Βολιώτη και τον εξαπάτησε. Κατάφερε να του αποσπάσει χρηματικό ποσό ύψους 100 ευρώ ως προκαταβολή για την πώληση σκύλου, ο οποίος, όμως, δεν υπήρξε.

Οταν ο 59χρονος Βολιώτης διαπίστωσε την τραγική αλήθεια, ήταν αργά, καθώς είχε καταθέσει ήδη την προκαταβολή. Η Ρωσίδα εξαφανίστηκε, χωρίς το θύμα να παραλάβει το σκυλάκι που περίμενε.

Ο 59χρονος απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη και κατήγγειλε το περιστατικό. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου δεν άργησε να φθάσει στα ίχνη της δράστιδος. Εντόπισε τα στοιχεία της κατόχου του λογαριασμού και σχημάτισε δικογραφία.

Βέβαια η 24χρονη Ρωσίδα δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο για να απολογηθεί και καταδικάστηκε ερήμην. Το δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή, εφέσιμη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου