ΤΟΠΙΚΑ

«Ξεκινάει νέα εποχή για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας»

ξεκινάει-νέα-εποχή-για-το-πανεπιστήμ-200060

Εγκρίθηκε σήμερα το πρωί από την Διϋπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) η αξιοποίηση του ακινήτου της «Βαμβακουργίας Α.Ε.», μέσω του έργου «Υλοποίηση φοιτητικών εστιών και λοιπών εκπαιδευτικών και ερευνητικών εγκαταστάσεων σε Βόλο και Λαμία».

Πρόκειται για ένα έργο 64 εκατομμυρίων ευρώ μαζί με το έργο στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις της Λαμίας, το οποίο αφενός μεν θέτει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε νέα αναπτυξιακή τροχιά και αφετέρου αναβαθμίζει πλήρως το δυτικό τμήμα της Νέας Ιωνίας.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το ζήτημα της αξιοποίησης της Βαμβακουργίας ήταν το μοναδικό που απασχόλησε τη συνάντηση που πραγματοποίησαν στις 18 Δεκεμβρίου 2019 οι βουλευτές Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, Αθανάσιος Λιούπης και Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με τον διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη.

Η σημερινή απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής αποτελεί σταθμό για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς αναμένεται να δώσει νέα πνοή στο ίδρυμα, το οποίο πλέον θα συμπληρώσει τις αναγκαίες υποδομές – φοιτητικές εστίες, πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις- ενισχύοντας την ανάπτυξη και την εξωστρέφειά του.

Σύμφωνα μάλιστα με τις δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, η υλοποίηση του έργου έχει ορίζοντα διετίας, καθώς οι απαιτούμενες μελέτες είναι έτοιμες και δημοπρατούνται άμεσα.

Μετά τη γνωστοποίηση της υπογραφής σε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, Αθανάσιος Λιούπης και Κωνσταντίνος Μαραβέγιας ανέφεραν τα εξής: «Η σημερινή έγκριση του ΣΔΙΤ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το οικόπεδο της Βαμβακουργίας αφορά ένα μεγάλο έργο, το οποίο θα συνδράμει περαιτέρω στη λαμπρή πορεία του πανεπιστημίου. Ευχαριστούμε θερμά τους συναρμόδιους υπουργούς για έγκριση του έργου. Θερμές ευχαριστίες και στον Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος μετά τη συνάντησή μας στο Μέγαρο Μαξίμου φρόντισε για την επιτάχυνση των διαδικασιών της έγκρισης και πλέον μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο κερδίζει διαρκώς έδαφος στο πλαίσιο του παγκόσμιου ανταγωνισμού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου