ΤΟΠΙΚΑ

Κινηματογραφική καταδίωξη Βολιώτη

κινηματογραφική-καταδίωξη-βολιώτη-200372

Προχθές στη Λάρισα, ενώ είχε στο κλεμμένο ΙΧ τη σύζυγο και τα παιδιά

Σεσημασμένος 24χρονος Βολιώτης είναι ο οδηγός του κλεμμένου ΙΧ, που καταδιώχτηκε κινηματογραφικά προχθές το μεσημέρι στη Λάρισα από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ. Μάλιστα, την ώρα της καταδίωξης διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος είχε εντός του αυτοκινήτου τη σύζυγό του, αλλά και τα παιδιά.

Εναντίον του 24χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, απείθεια, διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Δικογραφία σχηματίστηκε και κατά 60χρονου για το αδίκημα της κλοπής.

Ο 24χρονος έκλεψε προχθές το μεσημέρι ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο από τη Λάρισα και το οδηγούσε όταν αστυνομικοί τον εντόπισαν και του έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο. Δεν συμμορφώθηκε στην υπόδειξη των αστυνομικών, αντίθετα προκειμένου να αποφύγει τον επικείμενο έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην καταδίωξη που ακολούθησε το κλεμμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε προσέκρουσε σε πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα ο 24χρονος να τραυματιστεί ελαφρά και να προκληθούν ζημιές στο όχημα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο δράστης δεν έχει άδεια ικανότητας οδήγησης. Επιπλέον, ο 24χρονος λίγη ώρα πριν την καταδίωξη είχε αφαιρέσει ακόμη ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψε.

Ομως, η δράση του δεν σταματά εδώ. Από την πρόοδο των αστυνομικών ερευνών προέκυψε ότι το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας ο 24χρονος από κοινού με 60χρονο στον Τύρναβο αφαίρεσαν όχημα και εισήλθαν από ανασφάλιστη είσοδο σε οικία και αφαίρεσαν κινητό τηλέφωνο.

Επισημαίνεται ότι σε βάρος του 24χρονου εκκρεμούν δύο αποφάσεις του Τριμελούς και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών και 7 μηνών, για κλοπή ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από κοινού, κλοπή και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της κλοπής στον Τύρναβο κατασχέθηκε και σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά, πληθώρα κοσμημάτων (δαχτυλίδια, βραχιόλια, σκουλαρίκια, αλυσίδες), δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και κλειδί αυτοκίνητου. Τα άλλα δύο αφαιρεθέντα οχήματα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου