ΤΟΠΙΚΑ

Βιωματική προσέγγιση της ψυχικής υγείας

βιωματική-προσέγγιση-της-ψυχικής-υγε-200409

Ενημερωτική ημερίδα της «Πρότασης Ζωής» και του ΟΚΑΝΑ στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας

Βιωματική ημερίδα με θέμα «Καταξιωτικές πρακτικές στον χώρο της ψυχικής υγείας και της σχολικής ζωής» διοργανώνεται αύριο Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις 18.30 στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας Βόλου, Επτά Πλατανίων 16. Διοργανωτές είναι το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» και η Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης Βόλου ΟΚΑΝΑ.

Κεντρικός ομιλητής είναι ο Ηλίας Γκότσης, κοινωνιολόγος, συστημικός οικογενειακός ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας, προϊστάμενος του τμήματος εκπαίδευσης του ΟΚΑΝΑ, τον οποίο θα πλαισιώσουν και άλλοι ομιλητές του χώρου της ψυχικής υγείας, καθώς επίσης της πρόληψης και θεραπείας των εξαρτήσεων.

Ομιλητές είναι επίσης οι Ευθύμιος Ζιγγιρίδης σύμβουλος στρατηγικών επενδύσεων, πρόεδρος της «Πρότασης Ζωής», Θεοδόσης Γιαμουστάρης, ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής, υπεύθυνος του ΟΚΑΝΑ Βόλου, Βαγγέλης Χαραλαμπίδης, ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής, συντονιστής εκπαιδευτικών δράσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας του ΟΚΑΝΑ. Συντονίζει η Μαίρη Μπακατσέλου, ψυχολόγος επιστημονικό στέλεχος της «Πρότασης Ζωής».

Παράλληλα, διοργανώνονται βιωματικά εργαστήρια για κλειστές ομάδες, 16.00 – 18.00, με θέμα «Από τον αποκλεισμό στη συμπερίληψη: Συγκατασκευάζοντας τοπία καταξίωσης στην ψυχική υγεία και την σχολική κοινότητα». Τα βιωματικά εργαστήρια συντονίζουν οι Ηλίας Γκότσης, Βαγγέλης Χαραλαμπίδης, Μαίρη Μπακατσέλου και Δήμητρα Σωτηροπούλου, κοινωνική λειτουργός, επιστημονικό στέλεχος της «Πρότασης Ζωής». Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2421038030 και 2421029410.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου