ΤΟΠΙΚΑ

Τιμητικός ενταφιασμός πεσόντων κατά το Επος 1940-41

τιμητικός-ενταφιασμός-πεσόντων-κατά-200572

Τα οστά 20 ακόμη πεσόντων αναπαύονται από σήμερα στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο των Ελλήνων Πεσόντων του Έπους του 1940 στην Κλεισούρα της Πρεμετής.

H θρησκευτική τελετή, που οργανώθηκε για την επίσημη ταφή τους, ήταν λιτή αλλά ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ.κ. Δημήτριος. Παραβρέθηκαν η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα κ. Σοφία Φιλιππίδου, ο συμπρόεδρος της μικτής ελληνοαλβανικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον εντοπισμό εκταφή, ταυτοποίηση και ενταφιασμό των Ελλήνων πεσόντων του Έπους του 40, πτέραρχος κ. Κωνσταντίνος Άγγος, ο αρχιπλοίαρχος κ. Μήλος Δημήτριος και ο πλωτάρχης κ. Σκουρεσίδης Δημήτριος, μέλη, Έλληνες και Αλβανοί, της μικτής επιτροπής επί εδάφους, τοπικοί παράγοντες και απλοί Έλληνες.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, τα οστά των Ελλήνων πεσόντων καλυμμένα με την εθνική σημαία τοποθετήθηκαν σε ξεχωριστά κενοτάφια.

Προς τιμήν τους κατατέθηκαν στεφάνια στο βάθρο του γιγάντιου σταυρού που κοσμεί το ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο στην Κλεισούρα.

Ο Γιώργος Σούρλας Πρόεδρος της Ένωσης Συγγενών εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσπάθεια που καταβάλλεται και ζήτησε την περαιτέρω επίσπευση των εργασιών, καθώς ο αριθμός των άταφων πεσόντων παραμένει μεγάλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου