ΤΟΠΙΚΑ

Τελευταίο «αντίο» στον έμπορο Νίκο Σαμαρά

τελευταίο-αντίο-στον-έμπορο-νίκο-σα-200972

Εφυγε από τη ζωή ένας από τους παλαιότερους εμπόρους της Ερμού, που άφησε εποχή στην αγορά

Τίτλοι τέλους… για έναν από τους παλαιότερους και πιο γνωστούς εμπόρους του Βόλου, τον Νίκο Σαμαρά, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 86 χρόνων. Ο Νίκος Σαμαράς υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους στον χώρο της εμπορικής αγοράς στην Ερμού.

Επί 50 ολόκληρα χρόνια μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του Χριστόφορο διατηρούσαν στη συμβολή των οδών Τοπάλη και Ερμού το κατάστημα «Αφοί Σαμαρά» με ψιλικά, κλωστές, βεντάλιες, χτένες. Το κατάστημα λειτούργησε για πρώτη φορά λίγα χρόνια μετά την κατοχή, δίπλα ακριβώς από το κουρείο του πατέρα των αδελφών Σαμαρά, Φραγκίσκου.

Ηταν το 1948 όταν άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο καταναλωτικό κοινό, ενώ κατέβασε ρολά το 2003. Επί 55 συναπτά χρόνια αποτέλεσε κυριολεκτικά σημείο αναφοράς τόσο για τους Βολιώτες καταναλωτές, όσο και για τους κατοίκους των χωριών της περιφέρειας. Επαγγελματίας από «κούνια» ο Νίκος Σαμαράς, πάντα προσιτός και ιδιαίτερα εξυπηρετικός ήταν η «ψυχή» της επιχείρησης η οποία αναπτύχθηκε πολύ σύντομα με αποτέλεσμα να καταστεί μία από τις πλέον πετυχημένες στην «καρδιά» της Ερμού.

Ο Νίκος Σαμαράς όπως και ο αδελφός του Χριστόφορος αποφοίτησε από την Εμπορική Σχολή. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους τα δύο αδέλφια αποφάσισαν να «ανοίξουν» τα φτερά τους και να δοκιμάσουν την τύχη τους στην εμπορική αγορά.

Η επιλογή τους τελικά δικαιώθηκε. Άριστος οικογενειάρχης και πολύ καλός πατέρας ευτύχησε με την αγαπημένη του σύζυγο Μαριάνθη να δημιουργήσουν μία πολυμελή οικογένεια με επτά παιδιά, τα οποία είναι όλοι επιστήμονες με λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία, ενώ ευτύχησε να αποκτήσει και 12 εγγόνια.

Τα τελευταία χρόνια ο εκλιπών αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία είχαν επιβαρύνει σημαντικά τον οργανισμό του. Χθες άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του, συγγενείς και φίλους. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου