ΤΟΠΙΚΑ

Τις πόρτες του ανοίγει το Π.Θ.

τις-πόρτες-του-ανοίγει-το-π-θ-201585

Μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων γνωρίζουν το θεσσαλικό ΑΕΙ από 9 έως 13 Μαρτίου

Τις πόρτες του στους αυριανούς φοιτητές του ανοίγει και φέτος για όγδοη συνεχόμενη χρονιά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πρόκειται για το πενθήμερο πρόγραμμα επισκέψεων «Ανοιχτές Θύρες», μέσω του οποίου μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Θεσσαλίας, αλλά και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, γνωρίζουν από κοντά τα τμήματα, τους καθηγητές και τα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με στόχο η δήλωση των θεσσαλικών τμημάτων στο μηχανογραφικό των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων να αποτελεί προϊόν συνειδητής επιλογής.

Κάθε χρόνο περίπου 3.000 μαθητές της Θεσσαλίας και όχι μόνο γνωρίζουν από κοντά τα τμήματα του Πανεπιστημίου, που ήδη από το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο είναι συνολικά 35. Δεν είναι τυχαία μάλιστα και η προσέλκυση άριστων αποφοίτων, που επιλέγουν «σπουδές κατ’ οίκον», στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δηλαδή έναντι άλλων ΑΕΙ της χώρας.

Πέρυσι στο πρόγραμμα των «Ανοιχτών Θυρών» συμμετείχαν 2.785 μαθητές.

Φέτος ο αριθμός των συμμετεχόντων αναμένεται να είναι αντίστοιχα υψηλός. Οι «Ανοιχτές Θύρες» θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 9 Μαρτίου και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 13 Μαρτίου. Χθες ξεκίνησε από τα ενδιαφερόμενα σχολεία η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα μετά την ανάρτηση των αναλυτικών προγραμμάτων των ακαδημαϊκών τμημάτων στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Προς το παρόν προγράμματα έχουν αναρτήσει εννέα τμήματα και συγκεκριμένα το Φυσικοθεραπείας που θα υποδεχθεί έως 160 μαθητές, το Κτηνιατρικής, το Νοσηλευτικής που θα υποδεχθεί έως 120 μαθητές, το Δασολογίας, Επιστήμης Ξύλου και Σχεδιασμού που μπορεί να υποδεχθεί έως 400 μαθητές, το Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας που θα δεχθεί έως 150 μαθητές, το ΤΕΦΑΑ που θα δεχθεί έως 160 μαθητές, το Ιχθυολογίας που θα δεχθεί έως 320 μαθητές, το Ηλεκτρολόγων Μηχανικών που θα δεχθεί έως 180 μαθητές και το Μηχανολόγων Μηχανικών που μπορεί να δέχεται έως 20 άτομα ανά εργαστήριο.

Οι δηλώσεις θα γίνονται στο Τμήμα Μορφωτικών Ανταλλαγών και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2421074100 και 2421074709).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου δημοσίων σχέσεων θα τηρηθεί σειρά χρονολογικής προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία αποστολής του αιτήματος συμμετοχής και παράλληλα σειρά φθίνουσας προτεραιότητας σύμφωνα με την τάξη φοίτησης (προηγούνται η γ’ και β’ Λυκείου).

Στόχος της διοργάνωσης είναι να δοθεί έμφαση στην προβολή σύγχρονων επιστημονικών επιτευγμάτων, στη διαφήμιση των ερευνητικών προσπαθειών του ΠΘ και στη μεθοδολογία διδασκαλίας και έρευνας στον ακαδημαϊκό χώρο διαμέσου επιδείξεων εκλαϊκευμένων πειραμάτων και σύντομων ελκυστικών διαλέξεων ως προς τα ενδιαφέροντα των μαθητών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου