ΤΟΠΙΚΑ

Φρενάρονται οι επεκτάσεις στο δίκτυο φωτισμού στον Δήμο Βόλου

φρενάρονται-οι-επεκτάσεις-στο-δίκτυο-201827

Επιλύθηκε το πρόβλημα με τους υπόλογους υπαλλήλους και προέκυψε ζήτημα άδειων αποθηκών

Ελλειψη στύλων στις αποθήκες του ΔΕΔΔΗΕ φρενάρει τις επεκτάσεις του δικτύου δημοτικού φωτισμού στον ενιαίο Δήμο Βόλου. Στη διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών εκκρεμούν δεκάδες αιτήματα δημοτών, που όμως καθυστερούν μήνες για να ικανοποιηθούν με αποτέλεσμα ολόκληρες περιοχές να μένουν «σκοτεινές».

Στην προχθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βόλου εγκρίθηκε η επέκταση του δικτύου δημοτικού φωτισμού σε 28 σημεία στον δήμο.

Μετά από αιτήματα πολιτών και αυτοψία που διενήργησε το τμήμα ηλεκτροφωτισμού εγκρίθηκαν και θα προωθηθούν επεκτάσεις δικτύων στα εξής σημεία: στην Αγριά (LIDL), στην Πατριάρχου Φωτίου, στην Ηρακλείτου 9 στις Αλυκές, στη Φωτομάρα, στην Ανθεστηρίων στις Αλυκές, στη Ζάχου στην Αγριά, στη Μαρίνου Αντύπα στο Διμήνι, στην περιοχή Καραγιάννη στην Αγριά, στην περιοχή Παράδεισος Βόλου, στη Βασδέκη στην Αγριά, στην περιοχή Γουδιμέικα στην Αγριά, στην Αλ. Πάλλη, στην περιοχή Γερογιανέικα, στην οδό Δαμασκηνού 9 με Δροσίνη, στην Ηρακλέους 49, στην οδό Δρακείας στην Αγριά, στην οδό Τριανταφύλλου 47 στην Αγριά, στην περιοχή Κουκουδέντρια στη Ν. Αγχίαλο, στην περιοχή Κριθαριά, στην περιοχή Γκιώνη, στην Τερτσέτη 24, στη διεύθυνση Ηρακλέως και Δήμητρας στην περιοχή Βελανιδιά, στην οδό Δαναών στην περιοχή Ν. Δημητριάδας, στην οδό Αλόης στην Κριθαριά, στη Μαντρινιάς στην Άλλη Μεριά, στη λεωφόρο Αθηνών με Ευρυδάμαντος στις Νέες Παγασές, στην οδό Νίτσας Κολιού στο Φυτόκο και στην Κουντουριώτου 188.

Οπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θάνος Θεοδώρου πρόκειται για παλιά αιτήματα που εκκρεμούν και που είχαν «παγώσει» λόγω του νέου συστήματος που εφαρμόζεται από τη ΔΕΗ.

Μέχρι πρότινος ο Δήμος Βόλου ζητούσε από τη ΔΕΗ να προχωρήσει σε επεκτάσεις του δικτύου φωτισμού στην πόλη και συμψήφιζε το κόστος των επεκτάσεων με τα ανταποδοτικά τέλη που θα έπρεπε να εισπράξει.

Πλέον ο ΔΕΔΔΗΕ ζητεί προπληρωμή για να προχωρήσει σε επεκτάσεις του δικτύου. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Δήμος Βόλου δεν μπορεί να προχωρήσει ο ίδιος σε προπληρωμή στον ΔΕΔΔΗΕ. Όπως έχει υποδείξει ο επίτροπος θα πρέπει να μπει υπόλογος εργαζόμενος.

Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα θα κατατεθούν σε προσωπικό λογαριασμό του εκάστοτε υπαλλήλου ο οποίος θα εμφανίζεται ως οφειλέτης στον Δήμο Βόλου, μέχρι να ολοκληρωθεί η επέκταση του δικτύου και να πιστοποιηθούν οι εργασίες.

Υπάλληλοι αρνούνταν να αναλάβουν το βάρος μέσω προσωπικών λογαριασμών. «Καθυστερήσαμε γιατί εντός του 2019 δεν θα προλάβαιναν να ξεχρεωθούν οι υπόλογοι υπάλληλοι και επιπλέον υπάρχει πρόβλημα προμήθειας στύλων από τον ΔΕΔΔΗΕ. Οι αποθήκες δεν έχουν πάντα απόθεμα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προχωρήσουν οι επεκτάσεις των δικτύων. Πλέον είμαστε σε ανοιχτή γραμμή και ενημερωνόμαστε για το απόθεμα προκειμένου να προωθούμε τα αιτήματα των δημοτών», σημείωσε ο κ. Θεοδώρου.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, πλέον αυτών που δρομολογούνται υπάρχουν κι επιπλέον τόσα αιτήματα κατατεθειμένα στην υπηρεσία από δημότες που ζητούν φως στις γειτονιές τους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου