ΤΟΠΙΚΑ

Συνέχιση των δίωρων αποχών αποφάσισαν οι δικαστικοί υπάλληλοι

συνέχιση-των-δίωρων-αποχών-αποφάσισα-201884

Η γενική συνέλευση αποφάσισε επίσης συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

Δίωρες αποχές από την εργασία μέχρι και μεθαύριο Παρασκευή αποφάσισαν χθες οι δικαστικοί υπάλληλοι Βόλου στη γενική συνέλευση του Συλλόγου.

Οι δίωρες κινητοποιήσεις, που πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη και προχθές Δευτέρα στα διαστήματα από τις 9 έως τις 11 το πρωί, με καθολική συμμετοχή των υπαλλήλων, θα συνεχιστούν έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι διεκδικούν επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά αλλά και όλης της Ελλάδας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η Ομοσπονδία τους.

Ειδικότερα διαμαρτύρονται έντονα για την καθυστέρηση στην ικανοποίηση των αιτημάτων που περιλαμβάνονταν στο ψήφισμα της πανελλαδικής συνδιάσκεψης πρωτοβάθμιων συλλόγων τον Νοέμβριο του 2019 και το οποίο επιδόθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης από το προεδρείο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

«Οι δικαστικοί υπάλληλοι σε όλη την Ελλάδα υφίστανται τα τελευταία 10 χρόνια μία πρωτοφανή απαξίωση σε αντίθεση με τα όσα ορίζει το Σύνταγμα. Η απαξίωση αυτή εκφράζεται κυρίως με την αδιαφορία του εκάστοτε υπουργού Δικαιοσύνης να αφουγκραστεί τις αποφάσεις των συνεδρίων όπως αυτές κάθε φορά του υποβάλλονται από το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο την ΟΔΥΕ», αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους.

Διεκδικούν οικονομική αναβάθμιση των δικαστικών υπαλλήλων με την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών, άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και στελέχωση της Διεύθυνσης Λειτουργίας Δικαστικών Υπηρεσιών.

Ακόμη, διεκδικούν αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων, επέκταση της λειτουργίας της απομαγνητοφώνησης και στις συνεδριάσεις των ποινικών δικαστηρίων, μηχανοργάνωση/ μηχανογράφηση των υπηρεσιών και διεξαγωγή επιδοτούμενων σεμιναρίων σχετικών με το αντικείμενο της εργασίας τους.

Συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ

Η γενική συνέλευση των δικαστικών υπαλλήλων αποφάσισε, τέλος, συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, ζητώντας να μην ψηφιστεί από τη Βουλή το «αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου