Κατά της λειτουργίας του Πανεπιστημιακού με ΣΔΙΤ οι Βουλευτές Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταία ενημέρωση: 2020-02-12, 14:21:01
Κατά της λειτουργίας του Πανεπιστημιακού με ΣΔΙΤ οι Βουλευτές Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ

«Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας δεν είναι προς εκχώρηση στα πιράνχας», επισημαίνουν σε κοινή δήλωσή τους οι Βουλευτές Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης για λειτουργία τουΠανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με ΣΔΙΤ.

Αναλυτικά, η δήλωση των Βουλευτών:

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ αποκαλύπτει σταδιακά όλες τις νεοφιλελεύθερες δοξασίες της, που υπονομεύουν κάθε θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, κάθε δημόσιο αγαθό. Ανακοινώνει τώρα το 2ο από τα 3 Νοσοκομεία που σκοπεύει να παραδώσει στα πιράνχας των κερδοσκοπικών συμφερόντων, τα οποία επιδιώκουν να «επενδύσουν» επιχειρηματικά στην υγεία: είναι το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Το πρόσχημα που χρησιμοποιούν είναι: «Σύμπραξη Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα Υγείας». Στην πραγματικότητα θέλουν να εκχωρήσουν τα «φιλέτα» του ΠΠΓΝΛ – τον εργαστηριακό εξοπλισμό με σύγχρονα μηχανήματα βιοϊατρικής τεχνολογίας (ακόμη και το PET – SCAN που θα δωρίσει το Ίδρυμα Νιάρχος) – τα χειρουργεία – τους ασθενείς που θα «προθυμοποιούνται» να «εξυπηρετηθούν» από γιατρούς μη αποκλειστικής απασχόλησης – στα Διαγνωστικά Μεγαθήρια, σε Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες, στους γιατρούς που δεν θέλουν να είναι δημόσιοι λειτουργοί του ΕΣΥ.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ κάνει κάθε τι που απαξιώνει και διαλύει το δημόσιο σύστημα υγείας. Έχει ακυρώσει τις 2500 θέσεις γιατρών, νοσηλευτών, εργαστηριακού και διοικητικού προσωπικού που είχε προετοιμάσει για το 2019 η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κωλυσιεργεί για τις 454 θέσεις γιατρών στα Κέντρα Υγείας, για τους επικουρικούς γιατρούς  και για την ολοκλήρωση της ενίσχυσης των Αυτόνομων ΤΕΠ με 520 θέσεις γιατρών, καθήλωσε στον προϋπολογισμό του 2020 τις δημόσιες δαπάνες υγείας.

Προειδοποιούμε το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση της ΝΔ ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής  κοινωνίας, οι δημόσιοι λειτουργοί της υγείας, τα κοινωνικά κινήματα, οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, θα υπερασπίσουν το ΕΣΥ και θα αντιμετωπίσουν μαχητικά τα επικίνδυνα σχέδιά τους.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και οι άλλες δημόσιες δομές υγείας δεν είναι προς πώληση στα πιράνχας». 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
6
=