ΤΟΠΙΚΑ

Στο 2ο Winter Cruising Forum ο Βόλος

στο-2ο-winter-cruising-forum-ο-βόλος-412827

Με μία συντονισμένη προσπάθεια ο Βόλος επιχειρεί να εδραιώσει τη θέση του στο Μεσογειακό χάρτη των λιμανιών με την παρουσία του σε συναντήσεις, συνέδρια και εκθέσεις. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το Επιμελητήριο Μαγνησίας με την κ. Θέκλα Καμμένου, ο Δήμος Βόλου με την κ. Σούλα Μπαρτζιώκα και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου με τον κ. Ιωάννη Πρίγκο πήραν μέρος στο 2ο Winter Cruising Forum το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από 5 έως 7 Δεκεμβρίου 2011.

Το εν λόγω συνέδριο πραγματευόταν σημαντικά θέματα όπως η κρουαζιέρα στη Μεσόγειο και η δυνατότητα κρουαζιέρας τους χειμωνιάτικους μήνες, η προώθηση του προϊόντος της Χειμερινής κρουαζιέρας, οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου ως «πηγές» πελατών και σχεδιασμός των κρουαζιερόπλοιων για να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες του χειμώνα.

Η θεματολογία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και ακολούθησαν συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Στο συνέδριο παραβρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες του τουρισμού κρουαζιέρας από όλες σχεδόν τις εταιρίες – MSC, Carnival Corp, Royal Carribean, Holland America Line, Louis Cruises, Seadream Yacht Club, Diney Cruise Line, Fred Olsen Cruise LIne, Med Cruise, SilverSea Cruises, Princess Cruises, TUI cruises, Norwigean Cruise Line. Στο συνέδριο επίσης παρευρέθησαν και μετέφεραν τις κυβερνητικές θέσεις και απόψεις ο Υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας, ο Υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού Ελλάδας Γ. Νικητιάδης και ο υφυπουργός του Υπουργείου Μεταφορών Α. Γεωργιάδης.

Διαφάνηκαν οι δυνατότητες του Βόλου στη σύνδεση, δημιουργία, και κοινή προώθηση τόσο με τα λιμάνια της Τουρκίας αλλά και της Μαύρης Θάλασσας. Τα συμπεράσματα του συνεδρίου ήταν πολύ σημαντικά και με την άρση του cabotage στην Ελλάδα το μέλλον της Κρουαζιέρας για την Ανατολική Μεσόγειο προβλέπεται λαμπρό. Ο Βόλος μπορεί και πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων τόσο λόγω της γεωγραφικής του θέσης, αλλά και λόγω των πολλών δυνατοτήτων για πληθώρα δραστηριοτήτων των επισκεπτών. Υπάρχει μία σειρά βελτιώσεων των υποδομών που πρέπει να πραγματοποιηθούν και θα πρέπει η προσπάθεια να συνεχιστεί. Το μέλλον για την κρουαζιέρα, την πόλη του Βόλου, αλλά και όλη τη Θεσσαλία είναι ενθαρρυντικό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου