ΤΟΠΙΚΑ

Θα ξηλωθούν τμήματα του ποδηλατοδρόμου

θα-ξηλωθούν-τμήματα-του-ποδηλατοδρόμ-412889

Τμήματα από το υφιστάμενο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στο Βόλο θα αποξηλωθούν, ενώ σε άλλα θα υπάρξουν σημειακές παρεμβάσεις προκειμένου το δίκτυο να γίνει πιο λειτουργικό.

Τα παραπάνω έγιναν χθες γνωστά από στελέχη του Δήμου Βόλου που σημείωσαν ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου που θα συγκληθεί στις 28 Δεκεμβρίου θα ληφθεί η απόφαση για την οριστική παραλαβή του έργου, με βάση την εισήγηση της Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου που συγκροτήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και που έχει ως πρόεδρο το δημοτικό σύμβουλο και πρώην Δήμαρχο Πορταριάς Βασίλη Κοντορίζο.

Οι προτάσεις θα κατατείνουν στο να γίνει το έργο λειτουργικό και ασφαλές τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αρμόδια πηγή του Δήμου Βόλου, ενώ στη συνέχεια οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου θα προχωρήσουν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις, ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου Βόλου. Οι παρεμβάσεις, όπως πρόσθεσε η ίδια πηγή του Δήμου, θα αφορούν στην αποξήλωση του ποδηλατοδρόμου από κάποια σημεία του, όπως στην οδό Φερρών, σημειακές παρεμβάσεις που θα αφορούν στο πλάτος του ποδηλατοδρόμου σε ορισμένα σημεία του, υπερύψωση του δρόμου προκειμένου να έλθει στο ίδιο ύψος με το πεζοδρόμιο, ανακλαστικές βαφές εκεί όπου δεν υπάρχουν, ανακλαστήρες, διαγραμμίσεις, σημάνσεις κ.α.

Η ίδια πηγή του Δήμου Βόλου μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρηματοδοτηθεί το υφιστάμενο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στο Βόλο από πιθανή μελλοντική δράση που θα βγει στον «αέρα» από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, για τα συμπληρωματικά έργα που προέβλεπε η αρχική μελέτη για τους ποδηλατοδρόμους και τα οποία τελικά δεν έγιναν λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν από τους περιοίκους (π.χ. ποδηλατόδρομος στην οδό Κασσαβέτη, στην οδό Γκλαβάνη κ.α.).

Εξάλλου από χθες ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή και του νέου ποδηλατοδρόμου που θα κατασκευαστεί από την περιοχή του Τελωνείου μέχρι και τις Αλυκές. Οι εργασίες ξεκίνησαν από την οδό Νέας Αγχιάλου στην περιοχή του Παλαιού Λιμεναρχείου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου