ΤΟΠΙΚΑ

Αστυνομικοί εκπαιδεύουν αστυνομικούς στον Βόλο

αστυνομικοί-εκπαιδεύουν-αστυνομικού-209349

Μετά τα απανωτά κρούσματα επιθέσεων από δημότες, δημοτικοί αστυνομικοί περνούν από εκπαίδευση στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας

Εκπαίδευση από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας θα λάβουν οι 20 περίπου δημοτικοί αστυνομικοί του Βόλου, μετά τα απανωτά κρούσματα επίθεσης που δέχθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο από οδηγούς παράνομα σταθμευμένων οχημάτων στο κέντρο της πόλης.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα αρχίσουν άμεσα μαθήματα αυτοάμυνας, αλλά και διαχείρισης κρίσεων στους δρόμους από τους πλέον ειδικούς, τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με παραβατικά άτομα.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας δημοτικό σύμβουλο Βόλου Τριαντάφυλλο Γκογκινούδη, η εκπαίδευση θα είναι διήμερη και θα γίνεται ανά γκρουπ πέντε ατόμων. Μάλιστα όπως συμφωνήθηκε με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, οι εκπαιδεύσεις θα επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Οπως επισημαίνει ο κ. Γκογκινούδης, είναι αναγκαία η εκπαίδευση των δημοτικών αστυνομικών, που βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους και έρχονται αντιμέτωποι με δημότες, που αντί να παραδεχθούν το λάθος τους, αγανακτούν και επιτίθενται.

Τον περασμένο Δεκέμβριο δύο δημοτικοί αστυνομικοί είχαν δεχθεί επίθεση από οδηγούς παράνομα σταθμευμένων ΙΧ αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα την παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας και τη σύλληψη των διαμαρτυρόμενων. Δεν ήταν, όμως, τα μοναδικά περιστατικά.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε και η Δημοτική Αστυνομία ενισχύθηκε με προσωπικό και η παρουσία της είναι πλέον εμφανής στο κέντρο για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης και την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, καθημερινά είναι σχεδόν και τα κρούσματα λεκτικών επιθέσεων προς δημοτικούς αστυνομικούς.

Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους οι δημοτικοί αστυνομικοί όταν εντοπίζουν παράνομα παρκαρισμένο όχημα σε δρόμο όπου απαγορεύεται απευθύνουν συστάσεις και ζητούν από τον οδηγό να απομακρύνει το όχημά του. Πολλοί είναι εκείνοι που αντιδρούν και παραφέρονται, στολίζοντας με… επίθετα δημοτικούς αστυνομικούς που κάνουν απλώς τη δουλειά τους για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στην πόλη, ενώ δεν λείπουν και οι περισσότερο οξύθυμοι, που φθάνουν σε ακραίες συμπεριφορές.

Νέες θέσεις και ανανέωση στόλου

Από τη δημοτική αρχή εξετάζεται η ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας με τρία επιπλέον άτομα, αλλά και η ανανέωση του στόλου των οχημάτων με την αγορά 5 ή 6 μηχανών, αλλά και καινούργιου αυτοκινήτου. Αυτή τη στιγμή η μάχη δίνεται με οκτώ δίκυκλα και ένα αυτοκίνητο, που είναι παλιό και εμφανίζει συνεχώς προβλήματα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου