ΤΟΠΙΚΑ

Απεργούν οι μηχανικοί του ΤΕΕ Μαγνησίας

απεργούν-οι-μηχανικοί-του-τεε-μαγνησί-413150

Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα Τετάρτη οι μηχανικοί – μέλη του ΤΕΕ Μαγνησίας, το οποίο συμμετέχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Το τοπικό παράρτημα του ΤΕΕ καλεί όλους τους μηχανικούς σε συγκέντρωση στο ΤΕΕ Μαγνησίας στις 10 το πρωί, ενώ θα ακολουθήσει και πορεία προς την Τράπεζα Ελλάδος. Κύρια ζητήματα που θέτουν οι μηχανικοί είναι η κατάργηση των ελαχίστων νόμιμων αμοιβών, η απελευθέρωση του επαγγέλματος αλλά και η απειλή αποδεκατισμού του ασφαλιστικού τους φορέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΤΕΕ Μαγνησίας «Οι συνεχείς οριζόντιες πολιτικές, η λογιστική χάραξη της πορείας της χώρας, η έλλειψη προσπάθειας ξεπεράσματος της πραγματικής κρίσης (της συγκρότησης πραγματικής παραγωγικής δομής της χώρας), η πλήρης αδυναμία θεσμοθέτησης νέων δομών μακριά από τις σίγουρες παθογένειες του παρελθόντος, οι αντιφατικές πολιτικές δράσεις και νομοθετήματα οδηγούν τη χώρα με βεβαιότητα στην πτώχευση, όχι μόνο την οικονομική που περιμένουμε, αλλά την κοινωνική, την ηθική, τη θεσμική που έχει ήδη συντελεστεί. Έχουμε χρέος, σεβόμενοι την ιστορία μας, την αξιοπρέπεια μας, τις αξίες μας να αντισταθούμε: σε μια ανάλγητη, αδικαιολόγητη και ανερμάτιστη πολιτική. Να μην επιτρέψουμε στο χώρο των Διπλωματούχων Μηχανικών να εισχωρήσουν οι πρακτικές κοινωνικού αυτοματισμού και των διαιρέσεων. Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να προσβάλλει την αξιοπρέπειά μας».

Το ΤΕΕ Μαγνησίας υιοθετεί την πρωτοβουλία του Κεντρικού ΤΕΕ και ζητά «τη

δικαστική διερεύνηση των ευθυνών των Δ.Σ. ΤΣΜΕΔΕ – ΕΤΑΑ και Τράπεζας Αττικής για τις πιθανές ευθύνες όσον αφορά την υφαρπαγή των αποθεματικών μας και τις σίγουρες ευθύνες όσον αφορά τη διασφάλιση της Τράπεζας λόγω χρηματοδότησης των κομμάτων».

Συμμετοχή και του Συλλόγου

Πολιτικών Μηχανικών Μαγνησίας

Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ν. Μαγνησίας σε ανακοίνωσή του εξέφρασε τη στήριξή του στην απόφαση της Δ.Ε. του ΤΕΕ και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών την Τετάρτη 14.12.2011 στο Κτήριο του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Παρ’ όλα αυτά στην ανακοίνωση ο Σύλλογος αφήνει αιχμές για τη Διοίκηση του ΤΕΕ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν κρύβουμε τη διαφωνία μας και τη δυσαρέσκειά μας για συγκεκριμένες ενέργειες της Διοίκησης του ΤΕΕ. Δεν λησμονούμε ότι εγκατέλειψε προσφάτως τους Πολιτικούς Μηχανικούς στο θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Αποδεικνύουμε ότι δεν λειτουργούμε ως συντεχνία και χωρίς να εγκαταλείπουμε τις διεκδικήσεις μας, συμμετέχουμε στις δράσεις του ΤΕΕ όταν κρίνουμε ότι είναι προς όφελος του συνόλου των Μηχανικών».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου