ΤΟΠΙΚΑ

Επανακαταμέτρηση στο Επιμελητήριο

επανακαταμέτρηση-στο-επιμελητήριο-413247

Είκοσι τέσσερις ώρες μετά την εκλογή του κ. Τέλη Μπασδάνη στην προεδρία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας με 16 ψηφοδέλτια, ο κ. Αθανασός χθες το απόγευμα, συνοδευόμενος από την κ. Ελένη Δοδούδη, πέρασε το κατώφλι του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για να παραστεί στην επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα από προχθές το βράδυ στην Εφορευτική Επιτροπή, η οποία χθες το απόγευμα -όπως και ο νομικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου- κλήθηκαν για να ελεγχθούν ξανά τα ψηφοδέλτια.

Η διαδικασία δεν ήταν ανέφελη χθες, καθώς υπήρξαν εντάσεις και προσωπικοί διαξιφισμοί κυρίως μεταξύ της κ. Δοδούδη με τον Στάθη Πλαστάρα, αλλά και μεταξύ του Ι. Μπουρούνη με τον κ. Απ. Αθανασό, με αποτέλεσμα να εκτοξευθούν διάφορες κατηγορίες εκατέρωθεν που είχαν κυρίως την αναφορά τους στις «διαβουλεύσεις» που προηγήθηκαν του τελικού αποτελέσματος.

Τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής κ.κ. Ν. Αγγελέτος, Ι. Μπουρούνης και Ι. Μόσδρομος έθεσαν θέμα στον κ. Αθανασό ότι είναι «πρωτόγνωρο να τίθεται θέμα επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων από τη στιγμή που το αποτέλεσμα δεν αμφισβητείται από κανέναν» και επεσήμαναν στον κ. Αθανασό ότι το αίτημά του ουσιαστικά προσβάλλει το θεσμό του Επιμελητηρίου και τους ίδιους προσωπικά ως εκλεγμένα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής.

Σε πιο χαμηλούς τόνους ο κ. Αθανασός, σε πολύ υψηλότερους η κ. Δοδούδη, άφηναν να εννοηθεί ότι εάν δεν επανακαταμετρηθούν τα ψηφοδέλτια θα προκαλέσουν θέμα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των παριστάμενων εκλεγμένων μελών Φ. Σαμαλέκου, Ν. Οντόπουλου, Ν. Αγγελέτου αλλά και την έκρηξη… κυριολεκτικά του νυν προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Ηλία Τσαμπαρδούκα, που σε έντονο ύφος απευθυνόμενος στην κ. Δοδούδη την κάλεσε να «σταματήσει να φυγομαχεί και να απευθύνει τελεσίγραφα και να σεβαστεί το χώρο του Επιμελητηρίου» . Ο κ. Πλαστάρας από την πλευρά του απαντώντας στον κ. Αθανασό ακούστηκε να λέει: «Το τραβάς πολύ το σχοινί, Απόστολε, και δεν είναι σωστό. Συμπεριφέρεσαι σαν να είναι τα ψηφοδέλτια συστημένα ραβασάκια και αυτό προκαλεί άλλους συνειρμούς». Παρ’ ότι ο κ. Αθανασός είχε υποστηρίξει ότι ενδιαφέρεται σε προσωπικό επίπεδο και ως υποψήφιος για την προεδρία να δει τα ψηφοδέλτια χωρίς να θέτει θέμα αμφισβήτησης του τελικού αποτελέσματος, στη διαδικασία τελικά προσήλθε και ο δικηγόρος του κ. Χρ. Γούσιος.

Η επανακαταμέτρηση τελικά έγινε και μετά την ένταση οι δύο πλευρές αποχώρησαν από το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Λίγο αργότερα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Απ. Αθανασός διευκρίνιζε ότι το αίτημά του να ξαναμετρηθούν τα ψηφοδέλτια ήταν απολύτως λογικό «χωρίς όμως καμία διάθεση αμφισβήτησης του αποτελέσματος» όπως τόνισε.

Σχολιάζοντας δε το αποτέλεσμα σε γραπτή δήλωση του αναφέρει: «Δεν χρειαζόταν και μεγάλη προσπάθεια για να καταλάβει κανείς, από την προεκλογική ακόμη περίοδο, πού θα οδηγούσαν και τι σκοπιμότητα εξυπηρετούσαν οι τακτικισμοί των κ. Πλαστάρα και Μπασδάνη. Το είχαμε άλλωστε επισημάνει σε όλους τους τόνους: “Προσωπικά συμφέροντα τους ένωσαν, προσωπικά συμφέροντα τους χώρισαν, προσωπικά συμφέροντα τους ενώνουν πάλι”.

Χωρίς καμία προγραμματική σύγκλιση, πώς να γίνει άλλωστε αφού δεν είχαν καν προγράμματα, αποφάσισαν να ενώσουν πάλι τις τύχες τους για τις θέσεις εξουσίας. Με αυτές τις μεθοδεύσεις το Επιμελητήριο Μαγνησίας όχι μόνο δεν γυρίζει σελίδα, αλλά θα βυθισθεί ακόμη περισσότερο στην κρίση που το μαστίζει τα τελευταία χρόνια.

Σε ό,τι αφορά λοιπόν τη νέα Διοίκηση του Επιμελητηρίου, τους ευχόμαστε “καλοτάξιδη” τη συνεργασία τους. Είναι άλλωστε μαθημένοι να συνεργάζονται, φανερά ή όχι, τόσο στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, όσο και σε άλλους χώρους…

Σε ό,τι μας αφορά, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ακόμα πιο δυνατά, μέσα κι έξω απ το Επιμελητήριο, προκειμένου να στηρίξουμε με όσες δυνάμεις έχουμε τον επιχειρηματικό κόσμο του Νομού μας».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου