ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκες για το εργατικό δυστύχημα στη Χαλυβουργία Βόλου

καταδίκες-για-το-εργατικό-δυστύχημα-σ-413451

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, που ολοκλήρωσε μετά από δύο διακοπές στην ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του εργατικού δυστυχήματος του 29χρονου Μελέτη χατζέλα, τον Αύγουστο του 2006, στη Χαλυβουργία Βόλου.

Το δικαστήριο με ομόφωνη απόφαση του έκρινε ενόχους τούς-τότε- πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Χαλυβουργίας, τους δύο διευθύνοντες συμβούλους γιούς του και τον διευθυντή του εργοστασίου.

Σε βάρος τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών για ανθρωποκτονία από ασυνείδητη αμέλεια και για παράβαση των Π.Δ 16/96 και 17/96.

Για τους τρείς πρώτους κατηγορούμενους δόθηκε 3ετής αναστολή υπο τον όρο καταβολής 3000 ευρώ έκαστος στο κοινωφελές Ιδρυμα “Ορφανοτροφείο Βόλου”

Ο τεχνικός ασφαλείας του εργοστασίου καταδικάστηκε σε τρία έτη φυλάκισης για ανθρωποκτονία, με τριετή αναστολή, ενώ ο υπεύθυνος συντήρησης μηχανολογικών εγκαταστάσεων κρίθηκε αθώος.

Το Δικαστήριο ικανοποίησε το αίτημα της πολιτικής αγωγής για καταβολή 40 ευρώ για ηθική βλάβη και των δικαστικών εξόδων, ενώ μετά από πρόταση της εισαγγελέα έδρας διαβίβασε τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών για να διερυνηθεί εάν προκύπτει το αδίκημα της ψευδορκίας σε βάρος δύο εργαζόμενων μαρτύρων υπεράσπισης.

Το Δικαστήριο υιοθέτησε παράλληλα την πρόταση της εισαγγελέα να μην γίνει δεκτός ο ισχυρισμός της πολιτικής αγωγής ότι οι κατηγορούμενοι λειτούργησαν με ενδεχόμενο δόλο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου