ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ

συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-πραγματοπο-413868

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο χαράτσι για τα ακίνητα πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ από μέλη των Λαϊκών Επιτροπών Ν. Ιωνίας, Αγίων Αναργύρων, Χιλιαδού, Αγίου Βασιλείου, Άνω Βόλου και Ανακασιάς και μελών του ΠΑΜΕ. Περίπου 40 άτομα με σύνθημα «όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία» διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τα νέα μέτρα ενώ μέλη των λαϊκών επιτροπών συγκέντρωσαν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ των κατοίκων, οι οποίοι είχαν πληρώσει μόνο το ποσοστό του ρεύματος μέσω τραπέζης, με σκοπό να τα προσκομίσουν στους υπεύθυνους για να τα σφραγίσουν χωρίς να καταβληθεί το ποσό που αντιστοιχεί για το τέλος ακινήτου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Θάνου

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ντίκα, μέλος της λαϊκής επιτροπής κατοίκων Χιλιαδούς και Αγίου Βασιλείου, οι πολίτες των συνοικιών αυτών πλήρωσαν το ποσό που αντιστοιχεί μόνο για το ρεύμα μέσω τραπέζης και προσκόμισαν το λογαριασμό της ΔΕΗ μαζί με την απόδειξη ενώ συμπλήρωσαν μια δήλωση με την οποία αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι.

Οι παραπάνω λογαριασμοί παραδόθηκαν στα ταμεία της ΔΕΗ ενώ σε ανακοίνωση που διένεμαν οι κάτοικοι καλούσαν όλους τους πολίτες στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα στο καφενείο «Το πάρκο» στην Πλατεία της Χιλιαδούς με σκοπό τη συγκρότηση της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα της Χιλιαδούς και του Αγίου Βασιλείου.

Κάλεσμα από τις Αλυκές

Εν τω μεταξύ χθες το απόγευμα τα μέλη των Λαϊκών Επιτροπών κατοίκων Αλυκών και Αγίου Νεκταρίου πραγματοποίησαν την τρίτη συνέλευση τους με σκοπό να συντονιστούν και να οργανωθούν οι επόμενες ενέργειες για την προστασία των συνοικιών από τα άδικα μέτρα ενώ αναφορά έγινε και στην επιτυχημένη επανασύνδεση του ρεύματος ενός άνεργου πολίτη κάτοικο Αγίου Νεκταρίου.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καλήκο μέλος της Λαϊκής Επιτροπής του Αγ. Νεκταρίου, η επιτροπή με τη βοήθεια των κατοίκων τις περιοχής κατάφεραν να επανασυνδέσουν το ρεύμα στον εν λόγω πολίτη, ο οποίος έχει σημειώνεται έχει τέσσερα παιδιά, μετά από την επέμβασή τους στους υπευθύνους της ΔΕΗ ενώ ο Μάνος Παναγιώτης, μέλος της επιτροπής των Αλυκών, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «στόχος μας είναι ο συντονισμός όλων των συνοικιών ώστε να εμποδίζουμε την διακοπή του ρεύματος σε οποιοδήποτε πολίτη επιχειρήσουν να το κόψουν».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου