ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούν τα λεφτά τους από τον Μπαλάφα…

ζητούν-τα-λεφτά-τους-από-τον-μπαλάφα-851206

Ανοιχτές παραμένουν οι «πληγές» της εργολαβίας Μπαλάφα στο έργο της παράκαμψης του πολεοδομικού συγκροτήματος για δεκάδες επαγγελματίες της Μαγνησίας.
Η οικονομική τους αιμορραγία συνεχίζεται και οι ίδιοι συνεχίζουν να είναι ανάστατοι, καθώς η κατασκευάστρια εταιρία δεν έχει τακτοποιήσει χρόνια τώρα τις οφειλές της.
Το θέμα για τα χρέη της εταιρίας προς τρίτους «πάγωσε» μετά την αποπληρωμή των εργαζομένων στην εργολήπτρια εταιρία, οι οποίοι είχαν κατασκηνώσει στον αύλειο χώρο της Νομαρχίας.
Δεκάδες επαγγελματίες συνεχίζουν να αναμένουν μεγάλα ποσά που τους οφείλονται από την εταιρία Μπαλάφα. Η εταιρία, όπως διαμαρτύρεται, δεν έχει καταβάλει ούτε το 12% του χρέους της απέναντί τους, όπως υποχρεούται μετά την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 44.
Οι οικονομικές διαφορές του Κ. Μπαλάφα συνεχίζουν να είναι ιδιαίτερα σοβαρές με 34 επαγγελματίες του Συλλόγου Επισκευαστών Κατασκευαστών Εμπόρων Γεωργικών Βιομηχανικών Δομικών Μηχανημάτων Ανταλλακτικών Μαγνησίας.
Το χρέος που άφησε η «αμαρτωλή» για τον περιφερειακό εργολαβία ανέρχεται στα 5.000.000 ευρώ.
Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στην «Αθηναϊκή Τεχνική», αγανακτισμένοι, είχαν καταφύγει σε κατασκήνωση μπροστά από τη Νομαρχία Μαγνησίας και σε κατάληψη των γραφείων της εταιρίας για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.
Το θέμα είχε λάβει διαστάσεις, καταφέρνοντας τελικά να δικαιωθούν, έχοντας στο πλευρό τους τοπικούς φορείς.
Μία άλλη όμως ομάδα απλήρωτων από την εργολαβία συνεχίζει να βρίσκεται σε αναμονή.
Οι 34 επαγγελματίες δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ από την εταιρία. Σε πλήρη απόγνωση και αγανάκτηση ζητούν πολιτική παρέμβαση, έστω και με καθυστέρηση, ώστε να λάβουν ακόμη και το μέρος των χρημάτων τους, δηλαδή το 12% της οφειλής.
Τα τελευταία πάντως χρόνια ο Κ. Μπαλάφας συνεχίζει να προμηθεύεται υλικά από επαγγελματίες του Βόλου, πληρώνοντας όμως τις μετρητοίς, καθώς κανένας δεν είναι διατεθειμένος να δώσει έστω και μικρή πίστωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου