ΤΟΠΙΚΑ

Μαθηματικός μετά από έναν μήνα στο Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Τρικερίου

μαθηματικός-μετά-από-έναν-μήνα-στο-γυμ-218945

Επιπλέον δύο προσλήψεις για την κάλυψη των κενών ενέκρινε το Υπουργείο Παιδείας, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες γονέων

Καθηγητής μαθηματικών, σχεδόν έναν μήνα μετά το κενό που προέκυψε λόγω ασθένειας άλλου εκπαιδευτικού, αναμένεται να τοποθετηθεί από την ερχόμενη εβδομάδα στο Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Τρικερίου. Οι μαθητές του σχολείου έχουν ήδη χάσει πολύτιμο έδαφος από τη διδακτέα ύλη μαθήματος πανελλαδικώς εξεταζόμενου.

Την πρόσληψη καθηγητή μαθηματικών που θα κληθεί να αναπληρώσει τον προκάτοχό του, που πήρε μακροχρόνια άδεια λόγω ασθένειας, ανακοίνωσε χθες ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης. Η έλλειψη του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού αποτέλεσε άλλωστε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης για τους γονείς των μαθητών στο Τρίκερι, που όπως κατήγγειλαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δεν έχουν κάνει ολόκληρο εξάωρο μαθημάτων από την έναρξη της σχολικής χρονιάς εξαιτίας των ελλείψεων καθηγητών ειδικοτήτων.

Εκτός από τον καθηγητή μαθηματικών σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη και μετά από αίτημα που απηύθυνε η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, το Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε την πρόσληψη τεχνολόγου καθηγητή και καθηγητή γαλλικών. «Οι εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν έχουν τρεις ημέρες προθεσμία να αποδεχθούν τις θέσεις τους, κάτι που εύχομαι και ευθύς αμέσως θα τοποθετηθούν στο Τρίκερι για να ξεκινήσουν άμεσα τα μαθήματα και από την ερχόμενη εβδομάδα να ομαλοποιηθεί η κατάσταση», σημείωσε ο κ. Σαβελίδης.

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε από γονείς η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας όλο το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Σαβελίδης αναφέρθηκε στις απανωτές παραιτήσεις εκπαιδευτικών. «Υπάρχει πρόβλημα σε συγκεκριμένα σχολεία στα νησιά και στα απομακρυσμένα. Τοποθετούνται εκπαιδευτικοί, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις είτε παραιτούνται όπως έγινε με συνάδελφο προ ημερών, είτε κάνουν χρήση αδειών που δικαιούνται. Αυτό συμβαίνει και στο Τρίκερι. Πρόκειται όμως για ένα πρόβλημα που πλέον θα αντιμετωπιστεί με νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο», επεσήμανε ο προϊστάμενος της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, αναφερόμενος στην τριετή ποινή αποκλεισμού εκπαιδευτικών από τους πίνακες αναπληρωτών αν προσληφθούν και δεν αποδεχθούν τη θέση.

Οι γονείς πάντως των μαθητών κρατούν… μικρό καλάθι μέχρι να δουν τους εκπαιδευτικούς και να ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα.

«Εμείς δεν ζητούμε τοποθετημένους στα χαρτιά και στα λόγια εκπαιδευτικούς που δεν τους βλέπουμε είτε επειδή είναι ασθενείς είτε επειδή παραιτούνται. Ζητούμε καθηγητές που να είναι παρόντες στο σχολείο και να διδάσκουν στις αίθουσες», λένε χαρακτηριστικά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου