ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκάθαρη απάντηση ζητεί η Επιθεώρηση για την ψώρα στις φυλακές

ξεκάθαρη-απάντηση-ζητεί-η-επιθεώρηση-219215

Ενημερώθηκε μετά το διπλό κρούσμα, που έχει αναστατώσει την εκπαιδευτική κοινότητα

Σε ιδιώτες δερματολόγους για να ακολουθήσουν προληπτική φαρμακευτική αγωγή εναντίον της ψώρας καταφεύγουν εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στις δύο σχολικές μονάδες που λειτουργούν στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, όπου το προηγούμενο διάστημα διαγνώστηκε διπλό κρούσμα της μεταδοτικής δερματικής νόσου. Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να ανησυχούν για την υγεία τους αν και δίνουν το παρών στα σχολεία. Το γεγονός ότι δεν είχαν ενημερωθεί για τα κρούσματα προκειμένου κι εκείνοι να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας αλλά και το έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας που δεν δίνει σαφείς απαντήσεις εντείνουν την ανησυχία.

Οπως έγινε γνωστό, για το συμβάν έχει ενημερωθεί και η Επιθεώρηση Εργασίας. Μάλιστα από την υπηρεσία δόθηκε η κατεύθυνση στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας να ζητήσουν έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας Μαγνησίας με το οποίο να ορίζεται σαφώς ότι τα δύο σχολεία είναι ασφαλή για τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε αυτά.

Το αίτημα οι δύο διευθύνσεις απηύθυναν στη Διεύθυνση Υγείας, αντ’ αυτού όμως το απαντητικό έγγραφο περιείχε μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της ψώρας χωρίς να ξεκαθαρίζει αν το περιβάλλον στα σχολεία των φυλακών είναι ασφαλές για τους εκπαιδευτικούς. Με αφορμή τη γενικόλογη απάντηση απευθύνθηκε και δεύτερο έγγραφο προς τη Διεύθυνση Υγείας από την οποία ζητείται σαφής απάντηση.

Προχθές εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων ενημερώθηκαν για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών. Πήραν μάλιστα οδηγίες να αποφεύγουν την επαφή με κρατούμενους μαθητές τους, οι οποίοι πάντως όπως διαβεβαιώνει ο γιατρός των φυλακών ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή, κάποιοι από αυτούς και προληπτικά ενώ έχουν ληφθεί τα απαιτούμενα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες και συστάσεις για την απολύμανση των χώρων και των κλινοσκεπασμάτων.

Εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στα σχολεία των φυλακών για να διασφαλίσουν ότι δεν πρόκειται να νοσήσουν θα ακολουθήσουν επίσης προληπτική φαρμακευτική αγωγή που θα τους δώσει ιδιώτης δερματολόγος. Όπως αναφέρουν δεν κινδυνεύει μόνο η δική τους υγεία αλλά και των οικογενειών τους, ακόμη και συναδέλφων και μαθητών τους σε άλλα σχολεία όπου διδάσκουν παράλληλα.

Αργά το απόγευμα η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ενημέρωνε με επίσημο έγγραφό της τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ότι δεν υφίσταται κίνδυνος και ότι μπορεί να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των σχολείων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου