ΤΟΠΙΚΑ

Νέοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

νέοι-στο-ευρωπαϊκό-κοινοβούλιο-414054

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας λειτουργεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα EUROSCOLA, που δίνει τη δυνατότητα σε νέους Ευρωπαίους να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στις εμπειρίες τους, πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να γνωριστούν.

Οι συναντήσεις γίνονται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και παίρνουν τη μορφή ενός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας καλείται να εκπροσωπηθεί στην επόμενη ημερίδα, στις 26 Ιανουαρίου 2012, από 24 μαθητές και δύο συνοδούς καθηγητές, από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων.

Για το λόγο αυτό διοργανώνεται γραπτός διαγωνισμός με θέμα: «Η συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη μείωση του δημοκρατικού ελλείμματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση», στον οποίο μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές των Β΄ και Γ΄ Τάξεων των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 9 π.μ. σε τέσσερα εξεταστικά κέντρα (ένα ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης).

Στη Μαγνησία το εξεταστικό κέντρο θα λειτουργήσει στο 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας.

Επισημαίνεται ότι στην επιλογή των μαθητών, εκτός από το βαθμό της εργασίας – έκθεσης, θα ληφθούν υπόψη η καλή, πολύ καλή ή άριστη γνώση της Αγγλικής ή Γαλλικής γλώσσας και η καλή γενική επίδοση στα μαθήματα του σχολείου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου