ΤΟΠΙΚΑ

Αποζημιώσεις από τον Δήμο Βόλου για πτώσεις δέντρων πάνω σε αυτοκίνητα

αποζημιώσεις-από-τον-δήμο-βόλου-για-πτ-219287

Οδηγοί είδαν τα οχήματά τους καταπλακωμένα κάτω από πεύκα και δαμασκηνιές

Αποζημιώσεις 3.000 ευρώ περίπου καλείται να καταβάλλει ο Δήμος Βόλου σε τρεις ιδιοκτήτες ΙΧΕ αυτοκινήτων που είδαν τις περιουσίες τους να καταπλακώνονται από μεγάλα δέντρα τον περασμένο Ιούλιο.

Το θέμα απασχόλησε στη χθεσινή συνεδρίασή της την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, η οποία ενέκρινε αποζημιώσεις σε τρεις περιπτώσεις. Η μια αφορά σε ποσό 1.178 ευρώ για αυτοκίνητο πάνω στο οποίο έπεσε καλλωπιστική δαμασκηνιά. Το αυτοκίνητο βρισκόταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Κωνσταντά και Ι. Καρτάλη και υπέστη μεγάλες ζημιές στο μπροστά δεξί τμήμα του καπό στο μπροστινό φτερό.

Εγκρίθηκε επίσης η καταβολή ως αποζημίωση χρηματικού ποσού 1.587 ευρώ για αυτοκίνητο πάνω στο οποίο έπεσε πεύκο ενώ ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ στη Μπράνη της Μακρινίτσας.

Επιπλέον 931 ευρώ αποφασίστηκε να καταβληθούν ως αποζημίωση σε ιδιοκτήτη ΙΧΕ αυτοκινήτου πάνω στο οποίο έπεσε πεύκο ενώ ήταν σταθμευμένο στην οδό Βλαχάβα 129.

Εξάλλου, αποζημίωση 154,70 ευρώ θα καταβληθεί σε ιδιοκτήτη οχήματος που ήταν παρκαρισμένο στη Ρήγα Φεραίου με Αχιλλέως και στο οποίο προκλήθηκαν ζημιές τον περασμένο Σεπτέμβριο στη διάρκεια εργασιών κοπής χόρτων.

Ανάδοχος για την πλατεία στο Αλωνάκι

Η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε προσωρινό ανάδοχο για την εκτέλεση του έργου που αφορά στη διαμόρφωση πλατείας στη Ν. Αγχίαλο στην περιοχή Αλωνάκι. Η σύμβαση κατακυρώνεται στον Κωνσταντίνο Μπουλογιάννη του Στεφάνου.

Τέλος, εγκρίθηκαν οι όροι για την διενέργεια διαγωνισμού που αφορά στην περισυλλογή, επανένταξη, φιλοξενία και φροντίδα αδέσποτων ζώων στο δημοτικό ενδιαίτημα στη θέση Μαραθάς.

Ο προϋπολογισμός είναι 59.991,20 ευρώ και έχει διάρκεια ενός έτους.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου