ΤΟΠΙΚΑ

Ζήσε το μύθο σου…

ζήσε-το-μύθο-σου-851206

Tο περιστατικό της περασμένης Κυριακής έφερε στην επιφάνεια έναν ολόκληρο κόσμο, που τα διήμερα ή τα τριήμερα αργίας ασχολείται με δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με αυτό που με δύο λέξεις αποκαλείται εναλλακτικός τουρισμός.
Οι γρήγοροι και αγχώδεις ρυθμοί της σύγχρονης ζωής στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας έχουν ως αποτέλεσμα να ευδοκιμούν οι συναφείς εταιρίες που ασχολούνται συστηματικά με μία σειρά με εναλλακτικές δραστηριότητες σε βουνά, σε ποτάμια, σε φαράγγια ή σε μονοπάτια.
Με αφορμή το τραγικό περιστατικό στο Λούσιο ποταμό, δύο Βολιώτες που κατά κόρον έχουν ασχοληθεί με αυτές τις δραστηριότητες εδώ και πολλά χρόνια, οι κ..κ. Γιώργος Ανδρέου και Νίκος Μαγγίτσης, εμφανίστηκαν χθες κατηγορηματικοί στις δηλώσεις που έκαναν μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ.
Όπως είπαν, δυστυχώς και στη συγκεκριμένη δραστηριότητα στη χώρα της… φαιδράς πορτοκαλέας, είσαι ό,τι δηλώσεις . Μία απλή έναρξη επιτηδευματία στην Εφορία είναι αρκετή για να σου δώσει τη δυνατότητα να οδηγήσεις σε δύσβατα μονοπάτια ή ποτάμια μία ολόκληρη ομάδα δεκαπέντε ή είκοσι ατόμων, που επαφίενται στις δεξιότητες του επικεφαλής για ό,τι στραβό μπορεί να επισυμβεί κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας ή της διάσχισης του ποταμιού ή του φαραγγιού. Καμία εξέταση για τη χορήγηση ακόμη και ενός στοιχειώδους πιστοποιητικού, που θα επιβεβαιώνει το αυτονόητο, δεν δίδεται για να αποκτήσει κάποιος την ειδικότητα “οδηγός βουνού”. Και όμως ακόμη και αυτό το τυπικό πιστοποιητικό αποδείχθηκε ότι στην Ελλάδα τελικά είναι ένας… μύθος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου