ΛΑΡΙΣΑ

Παρούσα η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε εκθέσεις τουρισμού στο εξωτερικό

παρούσα-η-περιφέρεια-θεσσαλίας-σε-εκθ-222237

Ενεργή παρουσία στις διεθνείς τουριστικές αγορές θα έχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας το 2020. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συμμετάσχει σε δεκατρείς εκθέσεις στο εξωτερικό, διοργανώνοντας παράλληλες δράσεις για την παρουσίαση του τουριστικού της προϊόντος.

Συγκεκριμένα τέτοιες δράσεις μπορεί να είναι η πραγματοποίηση διαγωνισμών και κληρώσεων, η υποστήριξη της συμμετοχής της σε εκθέσεις με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και συλλόγους, η ενημέρωση και ενεργοποίηση συλλόγων της Ομογένειας και η επιδίωξη της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης συμμετοχής όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Πρώτος σταθμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα είναι το Ισραήλ στις 11 Φεβρουαρίου και η έκθεση ΙΜΤΜ που πραγματοποιείται στο Τελ Αβίβ. Σε αυτή συμμετέχουν εκθέτες που ασχολούνται με τον εισερχόμενο τουρισμό, τον εσωτερικό τουρισμό και τον εξερχόμενο τουρισμό, μαζί με ένα σημαντικό αριθμό εκθετών από το εξωτερικό. Η έκθεση ενισχύεται από επαγγελματικά εργαστήρια, σεμινάρια και συνεντεύξεις τύπου, ενώ δίνεται στους επαγγελματίες του τουρισμού η ευκαιρία να συναντηθούν με τους συναδέλφους τους αγοραστές και προμηθευτές.

Στις 20 Φεβρουαρίου θα ταξιδέψει στη Σερβία, όπου στο Βελιγράδι θα συναντηθούν όλοι οι outgoing agents της χώρας. Στόχος της είναι η διατήρηση της παρουσίας της στην αγορά των Βαλκανίων .

Στο ίδιο διάστημα θα υπάρχει εκπροσώπησή της στη Ρουμανία στην έκθεση κοινού και γενικού τουρισμού.

Επόμενος σταθμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα είναι η Ιταλία στις 27 Φεβρουαρίου και η έκθεση «European Dive Show», η οποία συνιστά τη μεγαλύτερη συνάντηση καταδυτικού τουρισμού. Εδώ στόχος της Περιφέρειας θα είναι να αναδείξει και να προωθήσει τα καταδυτικά πάρκα.

Παράλληλα, αισθητή θα είναι η παρουσία της στις 28 Φεβρουαρίου και στην Ολλανδία, στην έκθεση για ποδηλατικό και περιπατητικό τουρισμό Τον Απρίλιο η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα επισκεφθεί τη Γερμανία για να συμμετέχει στην τουριστική έκθεση επαγγελματιών του τουρισμού στην Ευρώπη, τη μεγαλύτερη της Γερμανίας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα ταξιδέψει παντού, στη Ρωσία, την Κύπρο, την Ισπανία, την Κορέα, τη Γαλλία, το Λονδίνο. Θα επιδιώξει να προσελκύσει μαθητικές εκδρομές, θρησκευτικό, πολιτιστικό , βιωματικό, μαζικό τουρισμό. Να προσεγγίσει tour operators.

Αντίστοιχα συμμετοχή θα έχει και στις εκθέσεις στο εσωτερικό, στη 36η Philoxenia 2020, στη Θεσσαλονίκη, στο 3ο Yachting Festival στην Αθήνα, στη Διεθνή Εκθεση Θεματικού Τουρισμού στην Αθήνα και στη διοργάνωση Marathon Expo 2020 που συνιστά τη μεγαλύτερη συνάντηση αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Τέλος θα δώσει το παρών της σε τρία Roadshows με στόχο την ανάδειξη των θεσσαλικών τουριστικών προορισμών και την ενδυνάμωση θεσσαλικών προϊόντων, την παρουσίαση της θεσσαλικής γαστρονομίας κ.α.

Προτεραιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η αύξηση του μεριδίου της αγοράς του τουρισμού, η εντατικοποίηση των προσπαθειών για την υλοποίηση των στρατηγικής σημασίας για τον τουρισμό έργων υποδομής, η προώθηση συνεργειών και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου