ΤΟΠΙΚΑ

Η Βολιώτισσα ερμηνεύτρια Ρένα Μόρφη υποψήφια για βραβείο

η-βολιώτισσα-ερμηνεύτρια-ρένα-μόρφη-υ-222259

Κέρδισε τις εντυπώσεις η ταινία «Φαντασία» του Αλέξη Καρδαρά, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις υποψήφιες για τα βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Βολιώτισσα ερμηνεύτρια Ρένα Μόρφη, που ανεβαίνει με γοργά βήματα τα σκαλοπάτια της επιτυχίας, με την φωνή της να κυριαρχεί στο τραγούδι των τίτλων της τηλεοπτικής «Μουρμούρας».

Κορυφαίος θεσμός τα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που καλύπτουν όλους τους δημιουργικούς τομείς, ενώ τον Απρίλιο προγραμματίζεται η τελετή των βραβείων της Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η «Φαντασία» του Αλέξη Καρδαρά είναι υποψήφια ταινία για τα βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, στην κατηγορία μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, έχοντας κατακτήσει το κοινό.

Περίοπτη θέση κατέχει στο μουσικό στερέωμα η Βολιώτισσα ερμηνεύτρια Ρένα Μόρφη, η οποία έχοντας διανύσει αρκετά χιλιόμετρα στο πεδίο των επιτυχιών, εμφανίζεται για πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη, μαζί με τον Γιάννη Στάνκογλου και τον Στέλιο Μάινα στην ταινία του Αλέξη Καρδαρά.

Τοποθετημένη στις αρχές της δεκαετίας του ’90, η «Φαντασία», η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Αλέξη Καρδαρά είναι ένας ύμνος στον έρωτα, αλλά και ένας φόρος τιμής στον κόσμο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

Σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας, που παρουσιάστηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, μια νεαρή τραγουδίστρια με μοναδική φωνή η Φωτεινή, που την υποδύεται η Ρένα Μόρφη, καταφθάνει στην Αθήνα από την επαρχία για να τραγουδήσει στο μαγαζί ενός βετεράνου μπουζουξή του Χρηστάκη, τις «Χάντρες». Ενας νεαρός λαϊκός – ποπ τραγουδιστής, ο Κόκκινος, θα συναντήσει και θα ερωτευτεί παράφορα την Φωτεινή. Ο έρωτάς τους γίνεται αφορμή εντάσεων και καθορίζει την ζωή και την καριέρα της νέας κοπέλας που ονειρεύεται να γίνει διάσημη τραγουδίστρια.

Το πάθος των πρωταγωνιστών κλιμακώνεται μέσα από επανεκτελέσεις τραγουδιών του Χιώτη, του Μητσάκη και του Μανίσαλη, αλλά και καινούρια τραγούδια συνυφασμένα με το ύφος της διασκέδασης εκείνης της εποχής, με την συνθετική υπογραφή του Μίνου Μάτσα, σε στοίχους της Σοφίας Καψούρου. Στο μεταξύ έχει ήδη κυκλοφορήσει το τραγούδι «Ολα δικά μας» που ερμηνεύει ντουέτο με τον Γιάννη Στάνκογλου στην ταινία ενώ σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει και δεύτερο τραγούδι.

Η ταινία είναι παραγωγή της Pan Entertainment, σε συμπαραγωγή με την Feelgood Entertainment, την ΕΡΤ και την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, σε σκηνοθεσία – σενάριο Αλέξη Καρδαρά, μουσική Μίνου Μάτσα, σκηνογραφία Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου και κοστούμια Βασίλη Μπαρμπαρίγου και συγκεντρώνει μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών.

Παίζουν οι: Ρένα Μόρφη, Στέλιος Μάινας, Γιάννης Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Αννα Καλαϊτζίδου, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Ανδρέας Νάτσιος, Γιάννης Νταλιάνης, Δημήτρης Μοθωναίος, Κώστας Ανταλόπουλος, Αντίνοος Αλμπάνης, Γιώργος Καφετζόπουλος, Βασίλης Βασιλάκης, Μαριάννα Δημητρίου και Μαρία Αποστολακέα, ζωντανεύοντας μια αξέχαστη, για πολλούς, εποχή.

Αξιόλογη πορεία

Η Βολιώτισσα Ρένα Μόρφη συγκαταλέγεται στα πρόσωπα που ξεχωρίζουν στον καλλιτεχνικό χώρο. Είναι απόφοιτη του Ιστορικού και Αρχαιολογικού Τμήματος της Φιλοσοφικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από τα σχολικά της χρόνια βρέθηκε δίπλα σε αξιόλογους καλλιτέχνες όπως την Βάσω Ζαγόρη, την Claudia Delmer, τη Φώφη Ρούσου, την Ελλη Πασπαλά και τη Νατάσα Φλουρή.

Στο ξεκίνημα της καριέρας της βρέθηκε στο πλάι του Φοίβου Δεληβοριά, με τον οποίο συνεργάζεται μέχρι και σήμερα.

Από τον Δεκέμβριο του 2010 είναι η τραγουδίστρια του συγκροτήματος Imam Baildi, με τους οποίους συμμετείχε σε μεγάλα, Διεθνή Φεστιβάλ όπως το Lowlands – Ολλανδία (2012), το South by Southwest Festival – Αμερική (2013), το International Jazz Festival – Μοντρεάλ (2014) και το Sziget – Ουγγαρία (2012 , 2015), ενώ έχουν πραγματοποιήσει έξι ευρωπαϊκές περιοδείες σε Κύπρο, Ελβετία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Σκωτία, Νορβηγία, Καλαμάτα, Δανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Η.Π.Α., Καναδά, Ισπανία, Ιταλία, Τσεχία, Κίνα, Σκόπια, Τουρκία και μεγάλες συναυλίες στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το 2016 κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό της δίσκο με τίτλο «Σούλη Ανατολή». Η Σούλη Ανατολή είναι μια φανταχτερή, πανεποχική, λαϊκή ντίβα κι εκτός αυτού είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε η γιαγιά της όταν ήταν τραγουδίστρια, στο Βόλο, τη δεκαετία του ’50. Το τραγούδι που ξεχώρισε από το δίσκο της και την έκανε ευρέως γνωστή είναι το «Οταν σου χορεύω».

Παράλληλα, κάνει μεταγλωττίσεις τραγουδιών σε ταινίες της Disney και της Μattel. Επιπλέον, χάρισε τη φωνή της σε μια κούκλα, την Barbie Rock Star, ενώ το 2018 συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά «Το σόι σου», υποδυόμενη τη Σούλη Ανατολή.

Toν Μάιο 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο single από το επόμενο και δεύτερο άλμπουμ της που αναμένεται με ενδιαφέρον, ενώ συνεχίζει, στο μεταξύ, τις sold out εμφανίσεις της ανά την Ελλάδα

Η μουσική και το τραγούδι είναι μια διαδρομή διαρκούς εξέλιξης για την ταλαντούχα Βολιώτισσα ερμηνεύτρια που έκανε το πρώτο μεγάλο κινηματογραφικό της βήμα, ενσαρκώνοντας με πολύ πειστικότητα τον ρόλο που άνοιξε καινούργιους δρόμους στην ήδη επιτυχημένη πορεία της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου