ΑΘΛΗΤΙΚΑ

2.400 κορυφαίοι αθλητές βραβεύτηκαν σε περίοδο 31 ετών από τον Δήμο Βόλου

2-400-κορυφαίοι-αθλητές-βραβεύτηκαν-σε-πε-223881

Προσκλητήριο και φέτος από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ σε αθλητικούς συλλόγους για την ανάδειξη όσων διέπρεψαν

Τους αθλητές της πόλης, που με τις επιδόσεις και τις επιτυχίες τους σε ατομικά, αλλά και ομαδικά αθλήματα τίμησαν την πλούσια αθλητική παράδοση του Βόλου, θα τιμήσει και φέτος ο Δήμος. Πρόκειται για την καθιερωμένη βράβευση των κορυφαίων αθλητών της πόλης που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο επί 31 ολόκληρα χρόνια και μέσω της οποίας έχουν βραβευτεί συνολικά 2.400 αθλητές!

«Ο Βόλος διαθέτει πλούσια αθλητική παράδοση και αυτή τιμούμε στα πρόσωπα αθλητών που διακρίνονται κάθε χρόνο στα αγωνίσματά τους», ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου Ανδρέας Ζέρβας.

Φέτος, η εκδήλωση για τη βράβευση των κορυφαίων αθλητών θα γίνει στις 11 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας και ήδη έχει ξεκινήσει από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ η συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων.

Η ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια και με διπλή διαδικασία, με προσκλητήριο στους αθλητικούς συλλόγους οι οποίοι αναφέρουν στις ατομικές και ομαδικές επιτυχίες τους και με από ψηφοφορία που γίνεται για την ανάδειξη των καλύτερων ερασιτεχνών αθλητών σε ομαδικά αθλήματα για την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019 που διεξάγεται με τη μορφή ερωτηματολογίων τα οποία συμπληρώνουν αθλητικογράφοι των ΜΜΕ.

Σε ό,τι αφορά στην πρώτη κατηγορία, μπορούν να συμμετέχουν διακριθέντες το 2019 αθλητές συλλόγων με έδρα τον Δήμο Βόλου που συμμετείχαν σε παγκόσμια πρωταθλήματα, πέτυχαν έως 8η νίκη σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ή είχαν επίδοση ή ισοφάριση ευρωπαϊκού ρεκόρ, πέτυχαν έως 3η νίκη σε βαλκανικά πρωταθλήματα, έως 1η νίκη σε πανελλήνια πρωταθλήματα ή επίδοση – ισοφάριση πανελληνίου ρεκόρ, 1η νίκη σε πανελλήνιους σχολικούς αγώνες και αθλητές ΑμεΑ με έως και 3η νίκη σε πανελλήνια πρωταθλήματα.

Επίσης υποψήφιοι μπορούν να είναι αθλητές συλλόγων που σημείωσαν διεθνείς επιτυχίες σε μη ολυμπιακά αθλήματα, αλλά και ερασιτεχνικές ομάδες για την άνοδό τους σε εθνικές κατηγορίες ολυμπιακών ομαδικών αθλημάτων την αγωνιστική περίοδο 2018- 2019 μετά από αγωνιστική δράση και όχι από ανακατάταξη κατηγοριών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου