ΤΟΠΙΚΑ

Απειλή «λουκέτου»… σε Νηπιαγωγείο της Νέας Ιωνίας

απειλή-λουκέτου-σε-νηπιαγωγείο-τη-224370

Το 4ο Ν. Ιωνίας είναι το μοναδικό, που συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, αλλά η νηπιαγωγός δεν μπορεί να φύγει, αν δεν βρεθεί αντικαταστάτης

Το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας είναι το μοναδικό στη Μαγνησία που συμμετέχει σε πρόγραμμα Erasmus σε σύμπραξη με άλλα σχολεία της Ευρώπης, ένα πρόγραμμα που προάγει τη συνεργασία μεταξύ σχολείων και μαθητών, συμβάλλει στην εξοικείωση της ιδέας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μέσω της επαφής με τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής μια άλλης χώρας και στη δυνατότητα σύγκρισης και αξιολόγησης της παρεχόμενης εκπαίδευσης ανάμεσα στις διαφορετικές χώρες.

Τα τρία τελευταία χρόνια, όμως, για τη συμμετοχή του σχολείου στο πρόγραμμα όπως άλλωστε ενθαρρύνονται να κάνουν οι σχολικές μονάδες, προκύπτει ολόκληρη αναστάτωση προκειμένου να μη χρειαστεί να κλείσει (!) το Νηπιαγωγείο για να μπορέσουν οι νηπιαγωγοί να συμμετέχουν στις διακρατικές συναντήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος.

Στη διάθεση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί για την κάλυψη κενών που προκύπτουν είτε από τις ανάγκες συμμετοχής εκπαιδευτικών σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ή ακόμη και για λόγους υγείας.

Ετσι κάθε φορά που γίνεται μία συνάντηση σε χώρα του εξωτερικού στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης χτυπά… συναγερμός, αφενός για να μη χαθεί το πρόγραμμα, αφετέρου για να μην κλείσει το σχολείο. Εκπαιδευτικοί που επιστρέφουν από αναρρωτικές άδειες, λοχείας ή κύησης, εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα γραφεία της διεύθυνσης επιστρατεύονται για να κάνουν μάθημα στα νήπια του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας όπου υπηρετούν δύο νηπιαγωγοί που κάνουν μάθημα σε συνολικά 44 παιδιά. Η νηπιαγωγός που μένει κάθε φορά πίσω δεν μπορεί να κάνει μάθημα και στα 44 παιδιά, καθώς ο νόμος ορίζει ότι κάθε τμήμα δεν πρέπει να ξεπερνά τους 22 μαθητές.

«Δεν μπορούμε να φύγουμε γιατί υπάρχει κίνδυνος να… κλείσει το σχολείο. Ούτε να αρρωστήσουμε δεν δικαιούμαστε από τη στιγμή που δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί στη διάθεση για να καλύψουν το κενό που θα δημιουργηθεί. Αυτή τη στιγμή είμαστε το μοναδικό Νηπιαγωγείο στη Μαγνησία που συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας και αγκάθι αποτελεί η έλλειψη εκπαιδευτικών για να μπορούμε απρόσκοπτα να συμμετέχουμε στις διακρατικές συναντήσεις», ανέφερε η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου και αντιπρόεδρος στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστολία Μπέκα.

Το θέμα η κ. Μπέκα είχε θέσει υπόψη και του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γ. Δοδοντσάκη στην πρόσφατη εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, αλλά και μέσω του ΚΥΣΠΕ στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας την ανάγκη έγκρισης από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικών που θα είναι στη διάθεση της κάθε διεύθυνσης για να καλύπτει τις έκτακτες ανάγκες της.

Τέλη Μαρτίου το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας θα πρέπει να συμμετάσχει σε συνάντηση στην Ιταλία στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus που αφορά στις παραδοσιακές, θρησκευτικές ή πολιτιστικές, γιορτές κάθε χώρας. Στο ταξίδι αναγκαστικά θα πάει μία από τις δύο νηπιαγωγούς και αν σταθεί δυνατή η κάλυψη του κενού από άλλον εκπαιδευτικό.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου