Δίωξη για την πυρκαγιά με έναν νεκρό στα Λεχώνια

Τελευταία ενημέρωση: 2020-01-25, 10:50:37
Δίωξη για την πυρκαγιά με έναν νεκρό στα Λεχώνια

Στα ψυγεία «Αλεξόπουλου» τον Μάρτιο του 2018, όταν 45χρονος εργάτης βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια εργασιών οξυγονοκόλλησης

 

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για εμπρησμό από αμέλεια άσκησε η Εισαγγελία Βόλου για τη μεγάλη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε τον Μάρτιο του 2018 στις εγκαταστάσεις των ψυγείων «Αλεξόπουλου», η οποία στοίχισε τη ζωή σε 43χρονο υπήκοο Αλβανίας, πατέρα τριών παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποινική δίωξη στρέφεται κατά του εργολάβου που απασχολούσε τον 43χρονο και όχι του ιδιοκτήτη – διευθύνοντος συμβούλου της ανενεργής επιχείρησης.

Για τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης εκδόθηκε απαλλακτική διάταξη, καθώς εκτιμήθηκε ότι δεν φέρει υπαιτιότητα.

Μετά την εξέλιξη η υπόθεση αναμένεται να παραπεμφθεί στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου για εκδίκαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στον χώρο των ψυγείων και εκτελούσε εργασίες οξυγονοκόλλησης, την ώρα που σημειώθηκε έκρηξη, με αποτέλεσμα σε λίγα λεπτά το κτίριο να τυλιχθεί στις φλόγες.

Από την πρώτη στιγμή οι πληροφορίες ανέφεραν ότι στον χώρο βρίσκονταν τουλάχιστον άλλα δύο άτομα, τα οποία μόλις ξέσπασε η φωτιά κατάφεραν να βγουν από το κτίριο σώα και αβλαβή, όχι όμως και ο τρίτος, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο.

Η πυρκαγιά έλαβε μεγάλες διαστάσεις, καθώς στον χώρο υπήρχαν εύφλεκτα αντικείμενα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην επιχείρηση κατάσβεσης είχε συμμετάσχει, με τουλάχιστον έξι οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, ένα όχημα και προσωπικό από τα Τρίκαλα, τρία οχήματα από τη Λάρισα, αλλά και από τη Β’ ΒΙΠΕ, τον Δρυμώνα και την Αργαλαστή, δύναμη 50 πυροσβεστών.

Η Εισαγγελία Βόλου είχε παρέμβει με προκαταρκτική εξέταση, στο φάκελο της οποίας επισυνάφθηκε και το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας, που διενέργησε αυτοψία.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εκλήθη και έδωσε κατάθεση κάθε αρμόδιος, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες πρόκλησης της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο και μάλιστα με τραγικό τρόπο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
5
=