ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένη κίνηση στο Αστικό και στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ

αυξημένη-κίνηση-στο-αστικό-και-στο-υπε-225451

Περισσότερα από 3,6 εκατ. εισιτήρια στο Αστικό ΚΤΕΛ και 1 εκατ. περίπου επιβάτες στο Υπεραστικό για το 2019

Αυξητική τάση καταγράφεται στην επιβατική κίνηση τόσο στο Αστικό, όσο και στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ, με τους Βολιώτες, τους κατοίκους της Μαγνησίας και τους επισκέπτες γενικότερα να επιλέγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του 2019, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας κατέγραψε περίπου 1 εκατομμύριο επιβάτες, ενώ στο Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου, αντίστοιχα, η επιβατική κίνηση μεταφράζεται σε 3,6 εκατομμύρια εισιτήρια, τα οποία εκδόθηκαν στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Για αυξητική τάση στην επιβατική κίνηση κάνει λόγο ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας Δημήτρης Κολυνδρίνης, υπογραμμίζοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι αρκετά μεγάλο ποσοστό του επιβατικού κοινού επιλέγει το λεωφορείο για τις μετακινήσεις του εντός και εκτός Μαγνησίας. Η μετακίνηση για πολλούς ταξιδιώτες είναι πλέον αναπόσπαστα συνδεδεμένη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς να παραμένουν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη για μεγάλο ποσοστό των επιβατών.

Ζητούμενο από το σύνολο των επιβατών είναι το οικονομικό, ασφαλές και άνετο ταξίδι, με το κόστος μετακίνησης με ΙΧ να καθίσταται απαγορευτικό για πολλούς, λαμβανομένων υπόψη της τιμής των υγρών καυσίμων, αλλά και των λοιπών εξόδων που απαιτούνται.

Στο μεταξύ, η ροή του επιβατικού κοινού εμφανίζεται αυξημένη σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ να εκφράζει την ικανοποίησή του, ενώ τονίζει ότι καλύπτονται όλοι οι προορισμοί, για την εξυπηρέτηση του κόσμου. Βασικός στόχος της διοίκησης παραμένει «ο εκσυγχρονισμός των λεωφορείων, για να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες και ασφάλεια. Αυτός είναι ο μόνιμος στόχος» είπε.

Στο πολεοδομικό συγκρότημα

Θετικό πρόσημο σημειώνεται στα αστικά δρομολόγια, με την αύξηση στα εισιτήρια, που εκδόθηκαν το 2019 σε όλες τις διαδρομές, να υπολογίζεται σε 2% έναντι του 2018.

Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου Νίκος Ευαγγελινός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «βλέπουμε αυξητική τάση, είναι κοντά στο 2% η αύξηση σε σχέση με το 2018, στο σύνολο των εισιτηρίων».

Η τάση προτίμησης των μέσων μαζικής μεταφοράς είναι σαφής, με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ να υπογραμμίζει ότι το σύνολο των εισιτηρίων που εκδόθηκαν το 2019 ξεπερνάει τα 4 εκατομμύρια σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα, αν συνυπολογιστούν οι κάρτες απεριόριστων διαδρομών. Στόχος και προσδοκία της διοίκησης είναι «να υιοθετήσουν οι επιβάτες ακόμη περισσότεροι τον συγκεκριμένο τρόπο μετακίνησης, αλλάζοντας τη φιλοσοφία και τον τρόπο ζωής», αναφέρει ο πρόεδρος. Το ζητούμενο είναι «να αφήσουν το αυτοκίνητό τους στο σπίτι και να επιλέξουν το αστικό λεωφορείο, τρόπο μετακίνησης που είναι πιο οικονομικός, για να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης», υπογραμμίζει.

Κλείνοντας, ο κ. Ευαγγελινός επισημαίνει ότι «όσο περισσότεροι προτιμούν τα αστικά λεωφορεία, τόσο πιο πολύ θα βελτιωνόμαστε, με πιο συχνή συγκοινωνία, με περισσότερα δρομολόγια σε καινούργιες περιοχές και ενδεχομένως πιο οικονομικά, γιατί λειτουργούμε ανταποδοτικά προς την κοινωνία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου