ΤΟΠΙΚΑ

Καταγράφηκαν 49 είδη υδρόβιων πτηνών στην Κάρλα

καταγράφηκαν-49-είδη-υδρόβιων-πτηνών-στ-225554

Ο Φορέας Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού συνδράμει και φέτος στις ΜΕ.Κ.Υ.Π.

Ο Φορέας Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού συνέδραμε και φέτος στις Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών (ΜΕ.Κ.Υ.Π.), οι οποίες πραγματοποιούνται ταυτόχρονα σε πολλές χώρες υπό τον συντονισμό της Wetlands International.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής συνεργάστηκε και φέτος με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (Ε.Ο.Ε.), υπεύθυνο φορέα για τις καταμετρήσεις στην Ελλάδα.

Το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου ο Φορέας Διαχείρισης παρείχε τον εξοπλισμό παρακολούθησης που διαθέτει (κιάλια, πεδιοσκόπια, φωτογραφικές μηχανές, όχημα με τετρακίνηση) καθώς και 4 άτομα από το προσωπικό του και συνεργάστηκε με τους υπεύθυνους εθελοντές της Ε.Ο.Ε., Γιώργο Κατσαδωράκη και Σταύρο Πολύμερο.

Η καταμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στον υγρότοπο της Κάρλας και στους ταμιευτήρες του Καλαμακίου (Α+Β) ενώ την Κυριακή στους ταμιευτήρες των Νιαμάτων (Α+Β) – Ελευθέριου – Δήμητρας – Πλατυκάμπου και Ομορφοχωρίου.

Η περιοχή ταμιευτήρων πρώην Λίμνης Κάρλας, που περιλαμβάνει τόσο τη λίμνη Κάρλα όσο και τους μικρότερους ταμιευτήρες, αποτέλεσε για ακόμη μια χρονιά χειμερινό καταφύγιο πολλών επιδημητικών πληθυσμών όπου καταγράφηκαν 49 είδη παρυδάτιων, υδρόβιων και αρπακτικών πτηνών.

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου ο Φορέας Διαχείρισης σε συνεργασία με τον υπεύθυνο εθελοντή της ΕΟΕ, Σταύρο Πολύμερο συνέχισαν τις ΜΕ.Κ.Υ.Π. στην περιοχή του Δέλτα Πηνειού.

Καταγράφηκαν 22 είδη παρυδάτιων, υδρόβιων και αρπακτικών πτηνών με τους μεγαλύτερους πληθυσμούς να κατέχουν οι Κορμοράνοι, οι Καστανοκέφαλοι γλάροι και οι Ασημόγλαροι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου