ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Εδώ και αλλού…
Την Εύβοια επισκέφθηκαν στα πλαίσια της ετήσιας τριήμερης εκδρομής του κλάδου τους οι δημοσιογράφοι-μέλη της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Στη Χαλκίδα οι δημοσιογράφοι του Βόλου είχαν την ευκαιρία να δουν πως όταν λένε πεζοδρομημένο, το λένε και το εννοούν, καθώς έχουν αποκλείσει την πρόσβαση προς την παραλία τόσο για τα αυτοκίνητα, όσο και για τα δίκυκλα με ειδικά διαμορφωμένες κατασκευές (μπαριέρες). Εδώ στο Βόλο, υποστηρίζουν πολλοί ότι τα έχουμε μπερδέψει λίγο…
Α.Τ.

Στα 50 χιλιοστά η βροχή
Πλούσιος μήνας ο Μάιος σε βροχοπτώσεις για την ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Μέχρι χθες το ύψος της βροχής ανήλθε στα 50 χιλιοστά, όταν ολόκληρο το προηγούμενο εξάμηνο το ύψος της βροχής δεν είχε ξεπεράσει συνολικά τα 70 χιλιοστά.
Οι Μαγιάτικες βροχές πάντως δεν εμπλουτίζουν τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, παρά μόνο ξεκουράζουν τη γη, ενώ σε πολλές καλλιέργειες όπως τα κεράσια προκαλούν εκτεταμένες καταστροφές.
Ευεργετικές οι βροχές του Μαΐου, σε γενικές γραμμές όμως, όπως λέει και ο επιστήμονας του Κέντρου Προστασίας Φυτών Βόλου –Γιαν. Ρούμπος– δεν απομάκρυνε ούτε πόντο το… φάντασμα της λειψυδρίας. Το μόνο που μπορεί να μας σώσει είναι η οικονομία.
Προσέχουμε για να έχουμε…
Χ.Μ.

Περί ανέμων…
Μάλλον αποτρεπτικές ήταν οι άστατες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών σε σχέση με την μετακίνηση των εκδρομέων. Η πλειοψηφία των συμπολιτών είτε κινήθηκαν προς την κατεύθυνση των εξοχικών τους κατοικιών, είτε επέλεξαν την οδό της ολιγόωρης “απόδρασης” στα πέριξ είτε επέλεξαν οικείους προορισμούς σε σπίτια φίλων και συγγενών. Η απρόβλεπτη διάθεση του καιρού επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την κίνηση του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος αλλά και την πληρότητα των καταλυμάτων που βρίσκονται στην περιοχή. Εν αναμονή της καλοκαιρινής περιόδου η κυρίαρχη ευχή είναι να δικαιωθούν οι προσδοκίες των απανταχού της περιοχής ξενοδόχων.
ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου