ΤΟΠΙΚΑ

Μέσω ΕΛΤΑ η είσπραξη των λογαριασμών νερού στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

μέσω-ελτα-η-είσπραξη-των-λογαριασμών-ν-414682

Στην υπογραφή σύμβασης με τα ΕΛΤΑ προχώρησε ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου για την είσπραξη των λογαριασμών νερού μετά και από σχετική έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των οφειλετών του Δήμου, κυρίως αυτών οι οποίοι δεν κατοικούν μόνιμα στο όρια του, υπεγράφη σύμβαση συνεργασίας με τα ΕΛΤΑ για την είσπραξη των λογαριασμών ύδρευσης μέσω Ταχυπληρωμής.

Στο πλαίσιο της σύμβασης θα ανατεθούν στα ΕΛΤΑ όλες οι απαιτούμενες ενέργειες παραγωγής, εκτύπωσης φακέλων και εντύπων, εμφακέλωση, ταξινόμηση, αποστολή και επίδοση αυτών στους οφειλέτες. Η αμοιβή των ΕΛΤΑ για κάθε φάκελο αποστολής διαμορφώνεται στα 0,80 € και αναφέρεται σε έντυπο διαστάσεων Α4 (ειδοποίηση προς οφειλέτη + έντυπο είσπραξης πράσινου χρώματος) με επιβάρυνση του οφειλέτη 1,20 €.

Πάντως θετική χαρακτήρισε την κίνηση ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κωνσταντίνος Λεβέντης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως οι δημότες δεν θα επιβαρύνονται εφόσον θα πληρώνουν τους λογαριασμούς στον Δήμο.

Από την πλευρά της η δημοτική σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Αφροδίτη Μανίνη – Τσαπράζη τόνισε ότι πρόκειται για ένα βήμα εκσυγχρονισμού και ζήτησε διευκρινήσεις για το σύνολο των φακέλων που θα αποστέλλονται, πόσες φορές τον χρόνο και το αν θα φτάνουν εγκαίρως στους δημότες δεδομένου ότι στα ΕΛΤΑ υπάρχει ελάχιστο προσωπικό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου