ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση Υπουργείου για τις αίθουσες –ψυγεία στο 6ο Γυμνάσιο

παρέμβαση-υπουργείου-για-τις-αίθουσε-226889

Το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ και οι διαμαρτυρίες γονέων μαθητών δεν διέφυγαν της προσοχής ανωτάτων παραγόντων της εκπαίδευσης

Το ενδιαφέρον στελεχών του Υπουργείου Παιδείας προκάλεσε δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, μετά από διαμαρτυρίες γονέων μαθητών για το πρόβλημα θέρμανσης που υφίσταται, με αποτέλεσμα έφηβοι να κάνουν μάθημα σε τάξεις – «ψυγεία». Στέλεχος από το γραφείο της υφυπουργού Παιδείας μόλις έλαβε γνώση του δημοσιεύματος επικοινώνησε χθες το πρωί με τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και ζήτησε πληροφορίες για το πρόβλημα που υφίσταται και τη μέριμνα που έχει αναληφθεί για την επίλυσή του.

Οπως κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ φιλοξενώντας διαμαρτυρίες γονέων μαθητών, τα παιδιά τους αναγκάζονται να κάνουν μάθημα φορώντας μπουφάν, κασκόλ, σκουφιά και γάντια. «Ακόμη και οι ίδιοι οι καθηγητές κάνουν μάθημα με τα πανωφόρια τους. Τα παιδιά μας δεν μπορούν να γράψουν από το κρύο, γυρίζουν με μελανά χείλη», ανέφερε μητέρα. Σύμφωνα με την ίδια, επί 13 ημέρες το πρόβλημα της θέρμανσης δεν έχει επιλυθεί. Οι θερμοκρασίες κινούνται σε μονοψήφιο αριθμό και στην περιοχή, όπου εδρεύει το σχολείο, στη συνοικία Πανταζόπουλου, η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη σε σχέση με το κέντρο της πόλης.

Όπως έγινε γνωστό, για το πρόβλημα είχαν ενημερωθεί στελέχη της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου. Αμεσα στο σχολείο μετέβη κλιμάκιο υδραυλικών, πλην όμως δεν μπορούσε να εντοπίσει το πρόβλημα. «Προχώρησαν σε αλλαγή εξαρτημάτων και τελικώς εντοπίστηκε πρόβλημα και στον κυκλοφορητή για τον οποίο δόθηκε παραγγελία και σήμερα (σ.σ. χθες) τον παρέλαβε από το ίδιο το κατάστημα ο διευθυντής του σχολείου», ανέφερε ο πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, Αποστόλης Ζαρκάδας – Βεργής, ο οποίος έσπευσε να ενημερωθεί για το περιστατικό.

Μάλιστα με μήνυμά του στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, από το σχολείο δίνονταν χθες διαβεβαιώσεις ότι το σύστημα θέρμανσης θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία από σήμερα κιόλας: «Εδώ και μία βδομάδα υπάρχει το πρόβλημα με τη θέρμανση στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου. Η θέρμανση υπολειτουργεί. Τα προβλήματα ήταν δύο,
ο αυτόματος πληρώσεως ήταν χαλασμένος και ο ένας κυκλοφορητής δεν λειτουργούσε καλά.
Ο αυτόματος πληρώσεως αντικαταστάθηκε αμέσως και για τον κυκλοφορητή έγινε παραγγελία σε κατάστημα της
περιοχής. Σήμερα Τετάρτη 22/1 και ώρα 13:30 ο κυκλοφορητής βρίσκεται στο γραφείο της διεύθυνσης του σχολείου και αύριο Πέμπτη έχουν ειδοποιηθεί οι υδραυλικοί του Δήμου Βόλου, ώστε να εγκατασταθεί και η θέρμανση να λειτουργήσει ικανοποιητικά».

Σήμερα οι μαθητές αναμένεται να κάνουν μάθημα σε ζεστές αίθουσες. Για το σύνολο των εξελίξεων η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ενημέρωσε το γραφείο της υφυπουργού Παιδείας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου