ΤΟΠΙΚΑ

Ηχος καμπάνας στην Κριθαριά

ηχος-καμπάνας-στην-κριθαριά-227984

Συνεχίζεται η λειτουργία του ναού στον οικισμό, σύμφωνα με διαβεβαίωση της Μητρόπολης Δημητριάδος

Θα συνεχίσει να ηχεί η καμπάνα του ιερού ναού Αγίου Αποστόλου Κριθαριάς, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω της μετακίνησης του ιερέα, με τη Μητρόπολη Δημητριάδος να προτείνει τη λύση.

Συγκεκριμένα, θα συνεχίσει τη λειτουργία του ο ναός Αγίου Αποστόλου Κριθαριάς μετά από την καρποφόρα συνάντηση του προέδρου του συλλόγου Κριθαριάς Σπύρου Μάμαλη, του νομικού του συλλόγου Σωτήρη Γκανάτσιου και του μέλους του Δ.Σ. Απόστολου Κωστέλλου με τη Μητρόπολη Δημητριάδος. «Στη θετική έκβαση του θέματος συνέβαλαν με την υπογραφή και με τον λόγο τους τόσο οι κάτοικοι της Κριθαριάς όσο και των γύρω περιοχών και έτσι θα παραμείνει η εκκλησία ανοιχτή αλλά και θα παραμείνει και ο ιερέας π. Εμμανουήλ Τζανάκης στη θέση του» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του συλλόγου.

Στη διάρκεια της συνάντησης διευθετήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του ναού. Η νέα εκκλησιαστική επιτροπή, η οποία θα έχει τη διαχείριση του ναού θα είναι τριμελής με νέο πρόεδρο τον ιερέα π. Αθανάσιο Μαγκαντάση, ο οποίος είναι τοποθετημένος στον ιερό ναό της Νέας Αγχιάλου.

Η θεία λειτουργία θα τελείται κάθε Σάββατο, από τις 25 Ιανουαρίου και εντεύθεν, από τον π. Εμμανουήλ Τζανάκη. Κάθε Παρασκευή απόγευμα θα χτυπά η καμπάνα της εκκλησίας, ώστε να ενημερώνονται οι κάτοικοι για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, την επομένη, ενώ όταν θα υπάρχει διαθέσιμος ιερέας, οι κάτοικοι θα ενημερώνονται με ανακοίνωση για την τέλεση θείας λειτουργίας την Κυριακή ή σε άλλες εορτές.

Παράλληλα η εκκλησιαστική επιτροπή σε συνεργασία με τον Σύλλογο όλα τα επόμενα χρόνια θα μεριμνήσει για την ανέγερση ενός νέου ιερού ναού στην περιοχή. Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Κριθαριάς, Σπύρος Μάμαλης, ανέφερε ότι είναι σημαντική η συνέχιση της λειτουργίας του ναού, αίτημα κοινό για όλους και τονίζει ότι εισακούστηκε η φωνή των κατοίκων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, εξάλλου, ο πρόεδρος, «ευχαριστεί όλες και όλους που είναι κοντά στο σύλλογο και με καλή θέληση και προσπάθεια βοηθούν ώστε να αντιμετωπίζονται διάφορα προβλήματα του οικισμού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου