ΤΟΠΙΚΑ

Η πρώτη ταινία για τη νόσο Αλτσχάιμερ προβάλλεται στον Βόλο

η-πρώτη-ταινία-για-τη-νόσο-αλτσχάιμερ-π-228131

Προβολή ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού στις 5 Φεβρουαρίου στο «Αχίλλειον»

«Για θύμισέ μου» τιτλοφορείται η ταινία για τη νόσο Αλτσχάιμερ που συνεχίζει το ταξίδι της, οδεύοντας στον Βόλο την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, προκειμένου να προβληθεί στις 19:00 στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον».

Μετά από 6 sold out προβολές σε όλη την Κρήτη και την Αθήνα, η ταινία της Μαρίας Σβολιαντοπούλου, που συγκίνησε, προβλημάτισε και αφύπνισε το κοινό για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, συνεχίζει το ταξίδι της προς το Βορρά ξεκινώντας από τα Ιωάννινα, ενώ προστίθενται συνεχώς νέοι επιλεγμένοι χώροι προβολής σε όλης την Ελλάδα και το εξωτερικό

Σκοπός της ταινίας είναι η επιβράβευση των φροντιστών των ανθρώπων που νοσούν, καθώς και να ενημερώσει το κοινό και να τους προτρέψει να οικειοποιηθούν και να εξοικειωθούν με τη νόσο.

Όλα ξεκινούν όταν ένα «γκρουπ θέραπι» φροντιστών ατόμων με Αλτσχάιμερ συναντιέται με σκοπό να μιλήσει για τους φόβους, τις ενοχές, τις άσχημες και καλές στιγμές που έζησε. Μέσα στην ομάδα αυτή βρίσκεται η Ελένη. Πρόκειται για μία νέα φροντιστή, που δεν μπορεί να δεχτεί πως η μητέρα της δεν θα την θυμάται. Στιγμές έντονης αγωνίας και πόνου διαδραματίζονται και πρωταγωνιστούν στη ζωή της. Όχι όμως για πολύ. Γιατί κάποια στιγμή φτάνει η ώρα της αποδοχής…

Το «Για θύμισε μου» αποτελεί την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους στην Ελλάδα που πραγματεύεται και προσεγγίζει τη νόσο Αλτσχάιμερ. Την προσπάθεια αγκάλιασαν και πολλοί καταξιωμένοι ηθοποιοί με ειδικές guest συμμετοχές σε πολύ ιδιαίτερους ρόλους, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Ζουγανέλης, ο Κώστας Αποστολάκης, η Κάρμεν Ρουγγέρη, ο Γιώργος Χρανιώτης, η Τάνια Ρόκκα και ο Γιάννης Τσουρουνάκης, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της δημιουργού και επισκέφτηκαν το νησί για τις ανάγκες των γυρισμάτων τα οποία ολοκληρώθηκαν τον Απρίλιο του 2019.

Το σενάριο έγραψε η Μαρία Σβολιαντοπούλου, που συνυπογράφει τη σκηνοθεσία με τον Αντώνη Ρενιέρη, την ηχοληψία Μάνος Συγλέτος. «Μια ταινία για το Αλτσχάιμερ, για τη νόσο που μαστίζει την εποχή μας όσο ποτέ άλλοτε. Μια ιδέα, μια προσπάθεια, μια σύλληψη μέσα από το προσωπικό βίωμα» επισημαίνουν.

Στην παραγωγή συμμετέχουν: Κάμερα Μάνος Λιανδράκης, μοντάζ Μάνος Τσουρουνάκης, makeup artist ΚατερίναΠάνου, hair stylist EλσαΤσαουσάκη, styling Βέρα Μαθιουδάκη, φωτογραφία Στέλλα Βαρδάκη, Graphics design Αρης Βεισάκης, Θοδωρής Δούσμανης, βοηθός παραγωγής Φωτεινή Στεφανάκη, διεύθυνση φωτογραφίας Αντώνης Ρενιέρης, υπεύθυνος επικοινωνίας Χρήστος Αδαμάκης. Πρωταγωνιστούν: Ανδριανή Αγγελιδάκη, Αμαλία Ζαργιανάκη.

Το τραγούδι των τίτλων έχουν επιμεληθεί η Δέσποινα Σπαντιδάκη στους στίχους και η Βουλα Στρατάκη στη μουσική και το τραγούδι.

Ολα τα έσοδα θα διατεθούν στην Αλληλεγγύη Ηρακλείου Εταιρεία Alzheimer και υγιούς Γήρανσης, από τις προβολές στις οποίες είναι και αρωγός, ενώ η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

«Η προσπάθεια είναι 100% εθελοντική, συμμετείχαν πάνω από 80 εθελοντές και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών, της Εταιρίας Alzheimer Αθηνών, της Αλληλεγγύης Ηρακλείου Εταιρία Αλτσχάιμερ και υγιούς Γήρανσης και της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου» υπογραμμίζουν οι δημιουργοί της ταινίας.

Χορηγός επικοινωνίας είναι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου