ΤΟΠΙΚΑ

Στοχευμένες δράσεις 140.000 ευρώ για την τουριστική προβολή της Μαγνησίας

στοχευμένες-δράσεις-140-000-ευρώ-για-την-του-228339

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα σε ευρεία σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα

Φιλόδοξο και σε ρεαλιστική βάση το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, το οποίο παρουσιάστηκε χθες στους τοπικούς φορείς σε ευρεία σύσκεψη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στοχευμένες και καινοτόμες δράσεις προϋπολογισμού 140.000 ευρώ, πέραν των συμμετοχών σε εκθέσεις.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη σε δηλώσεις της είπε ότι το συνολικό κόστος του προγράμματος με τις συμμετοχές σε εκθέσεις σε επίπεδο Θεσσαλίας είναι ύψους 800.000 ευρώ.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων λαμβάνοντας υπόψη τις νέες τάσεις που αναπτύσσονται και διαμορφώνονται στην τουριστική αγορά και τον ανταγωνισμό σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αλλά και τις επιμέρους προτάσεις και εξειδικευμένες ανάγκες των Δήμων και των φορέων του ευρύτερου τουριστικού κλάδου της Μαγνησίας, καλούμαστε να αναζητήσουμε και να εφαρμόσουμε μια αναπτυξιακή στρατηγική που θα αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους διαθέσιμους πόρους και θα δημιουργεί συνεχώς νέα τοπικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας γενικότερα.

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης και διάδρασης το πρόγραμμα τουριστικής προβολής θα γίνει ακόμη καλύτερο και πιο αποδοτικό και προσαρμοσμένο στα δεδομένα του Νομού, όπως είναι προσαρμοσμένο και με τα έργα, εξήγησε.

Για την ανάπτυξη του αεροδρομίου, που ρωτήθηκε, σημείωσε ότι το πρόγραμμα δεν μπορεί να εναρμονιστεί με αυτό όσο η διαχείριση το αεροδρομίου ανήκει στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όμως σημείωσε ότι η οποιαδήποτε ανάπτυξη και προσέλκυση πτήσεων γίνεται μέσα από την προσπάθεια δημιουργίας θελκτικών τουριστικών αντικειμένων αλλά και την στήριξη δράσεων, όπως έχουμε κάνει στο παρελθόν με το Ισραήλ, την Κύπρο, το Λονδίνο. Μπορούμε να στηρίξουμε τέτοιες εταιρείες με τη διαφήμιση και έμμεσο τρόπο», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Γιάννης Μπουτίνας ενημέρωσε ότι το πρόγραμμα συντάχθηκε με βάση τα δεδομένα του τουριστικού βαρόμετρου.

«Για πρώτη φορά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας φθάσαμε να αποκτήσουμε τουριστικό παρατηρητήριο και έχουμε δίοδο, ώστε να δούμε τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα. Με βάση αυτά τα συμπεράσματα και τη διαβούλευση με φορείς καταφέραμε να σχεδιάσαμε και να καταστρώσαμε το σχέδιο», επισήμανε.

Ο ίδιος τόνισε ότι στο πρόγραμμα υπάρχουν πολλές καινοτόμες δράσεις. «Ο τουρισμός είναι ένα ζωντανό κομμάτι και ανά πάσα στιγμή μπορεί να βγει κάτι καινούργιο ή να θέλουμε να στοχεύσουμε σε μία νέα αγορά. Από τη Ρωσία υπάρχει ενδιαφέρον να μας επισκεφτούν μεγάλες εταιρείες, να φέρουν το προσωπικό τους για να κάνει διακοπές off season. Εξετάζουμε ποιοι προορισμοί μπορούν να αυξήσουν την περίοδο για να μπορέσουμε να το πετύχουμε», επισήμανε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου