ΤΟΠΙΚΑ

«Η σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είναι το τέλος του κόσμου»

η-σκλήρυνση-κατά-πλάκας-δεν-είναι-το-τ-228693

Ενημερωτική εκδήλωση στην τοπική ένωση για τη φαρμακευτική αγωγή

Ενημερωτική εκδήλωση της Ενωσης Ανθρώπων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Μαγνησίας και Σποράδων με θέμα «Γιατί και πότε θα πρέπει ο ασθενής με σκλήρυνση κατά πλάκας να αναζητά τη συμβουλή ιατρού φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης» πραγματοποιήθηκε προχθές Δευτέρα στα γραφεία της Ενωσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλά μέλη της Ενωσης, με κοινό χαρακτηριστικό την επιθυμία για ενημέρωση και αποσαφήνιση ερωτημάτων και αποριών.

Ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Μπαμπάλας γιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (φυσίατρος) ειδικευμένος στη β – κλινική του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης (ΕΚΑ) και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαμπάλα, για το άτομο με σκλήρυνση το πρόγραμμα αποκατάστασης είναι τόσο απαραίτητο, όσο και η φαρμακευτική αγωγή. Οπως τη φαρμακευτική αγωγή την καθορίζει και την παρακολουθεί ο νευρολόγος, έτσι και το πρόγραμμα αποκατάστασης θα πρέπει να καθορίζεται και να επανεκτιμάται από τον ειδικό γιατρό αποκατάστασης.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γιούλη Στανίση δήλωσε επίσης ότι η αρχική διάγνωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας δεν είναι το τέλος του κόσμου. «Μας δυσκολεύει, μας αλλάζει αλλά είμαστε εδώ και συνεχίζουμε μαζί. Η σωστή ενημέρωση για τις εξελίξεις γύρω από τη σκλήρυνση κατά πλάκας και η ανοιχτή και ειλικρινής συζήτηση με τους θεράποντες γιατρούς και τους ειδικούς βοηθούν πάντα να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις για τον καθένα μας ξεχωριστά, έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και μια καλύτερη ποιότητα ζωής», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ενωση Ανθρώπων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Ν. Μαγνησίας είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Για όποιον θέλει να ενημερωθεί εκτενέστερα για το πρόγραμμα Αξιολόγησης Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης, το πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, αλλά και τις υπόλοιπες δράσεις, μπορεί να επικοινωνεί καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου, με τη γραμματεία καλώντας στο τηλέφωνο 6948407603.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου