ΤΟΠΙΚΑ

Βάρος στη μάχη της καθημερινότητας από τον νέο Διοικητή

βάρος-στη-μάχη-της-καθημερινότητας-απ-229237

«Θα δουλέψουμε σκληρά», τόνισε ο νέος διοικητής, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του – Οι πρώτες οδηγίες στους υπηρεσιακούς παράγοντες

«Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε σκληρά. Να δώσουμε τη μάχη της καθημερινότητας και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα». Την παραπάνω λακωνική δήλωση έκανε χθες ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Γιάννης Ντόκος, δείχνοντας με το «καλημέρα» τις προθέσεις του όσον αφορά τη λειτουργία του Αχιλλοπουλείου και τη φιλοσοφία που τον διέπει.

Από νωρίς το πρωί έπιασε δουλειά και ξεκίνησε τις πρώτες του επίσημες συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα ζητήματα, ενώ επίσης είχε συνάντηση με τον απερχόμενο διοικητή Ματθαίο Δραμητινό. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση μεταξύ νυν και απερχόμενου διοικητή έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τον κ. Δραμητινό να ενημερώνει τον αντικαταστάτη του για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως στις επαφές που είχε ο κ. Ντόκος με υπηρεσιακούς παράγοντες έδωσε σαφείς οδηγίες για τη μάχη της καθημερινότητας και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Ζήτησε επίσης αναλυτικές αναφορές για την καταγραφή των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου οι πρώτες προσλήψεις που θα γίνουν να κατευθυνθούν στα τμήματα που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, τη διαχείριση και τον εξορθολογισμό των οικονομικών πόρων, τον προγραμματισμό έργων στο ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων.

Επίσης τέθηκαν θέματα που αφορούν στην επίτευξη ποιοτικών στόχων και δεικτών και ιδιαίτερα των ημερών νοσηλείας, της πληρότητας των κλινικών, της αναμονής στα χειρουργεία και στα τακτικά ιατρεία, της λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων και του εξορθολογισμού του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο κ. Ντόκος τέλος είχε άτυπη συνάντηση με εκπροσώπους της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, όπου έγινε μία πρώτη συζήτηση για τα ζητήματα υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν πως θα πρέπει να ασκηθεί μεγάλη πίεση, ώστε να καλυφτούν τα κενά που υπάρχουν και προκαλούν προβλήματα δυσλειτουργίας στις περισσότερες Κλινικές.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου