ΤΟΠΙΚΑ

Στον ανακριτή ο 53χρονος για τα τηλέφωνα τρόμου

στον-ανακριτή-ο-53χρονος-για-τα-τηλέφωνα-229252

Βολιώτης 41 ετών μεταξύ των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση με τα τροχαία

Στον ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα Τρίτη ο 53χρονος Θεσσαλονικιός, που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης για τα τηλέφωνα τρόμου και τις απάτες με το πρόσχημα τροχαίων 45 ηλικιωμένων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και έξι Βολιώτες. Ο 53χρονος κατηγορείται με κακουργηματικές πράξεις, ενώ η Αστυνομία συντάσσει δικογραφία κατά δεκατεσσάρων συνολικά ατόμων, ένα από τα οποία είναι Βολιώτης.

Μεταξύ των ταυτοποιηθέντων μελών της εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνεται κάτοικος Βόλου ηλικίας 41 ετών, ο οποίος προφανώς είχε ρόλο κλειδί στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης στην πόλη.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τη μεθοδική έρευνα των αστυνομικών, 33χρονος αλλοδαπός, μαζί με άλλα δύο αρχηγικά μέλη, συνέστησαν τον τελευταίο χρόνο δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση, στην οποία εντάχθηκαν και οι συνεργοί τους ως μέλη με διακριτούς ρόλους, με σκοπό την εξαπάτηση πολιτών και την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Ως προς τη μεθοδολογία τους, τηλεφωνούσαν κυρίως σε ηλικιωμένους πολίτες, με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα προκάλεσαν θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα ανήλικο ή ότι οι συγγενείς τους είχαν τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα. Για να γίνονται πιο πειστικοί και να προκαλούν σύγχυση στα υποψήφια θύματά τους, προσποιούνταν τους αστυνομικούς και τους ίδιους συγγενείς των πολιτών.

Στη συνέχεια ζητούσαν επιτακτικά μεγάλα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα να αποφύγουν οι συγγενείς των πολιτών τις συνέπειες του δήθεν τροχαίου που είχαν προκαλέσει, είτε για να υποβληθούν οι συγγενείς τους σε άμεση χειρουργική επέμβαση, ως υποτιθέμενα θύματα σοβαρού τροχαίου ατυχήματος.

Ακολούθως, αφού κατάφερναν να πεισθούν οι πολίτες, τους υποδείκνυαν σημεία που έπρεπε να παραδώσουν τα χρηματικά ποσά, τα οποία και παραλάμβαναν μέλη της οργάνωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου