ΤΟΠΙΚΑ

Shidokan στο Πανελλήνιο Μαχητικών Αθλημάτων

shidokan-στο-πανελλήνιο-μαχητικών-αθλημάτων-415031

Η ΕΟΜΑ (Ελληνική Ομοσπονδία Μαχητικών Αθλημάτων) διοργανώνει στο κλειστό γυμναστήριο της Ιωνίας Βόλου στις 10 και 11/12/ 11 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαχητικών Αθλημάτων σε συνεργασία με τον Α.Σ. Βόλου Πήγασος και τον Δήμο Βόλου.

Στο Πρωτάθλημα θα διαγωνιστούν οι τεχνοτροπίες του Knock Down, Kick Boxing, Tae Kwon Do(ITF), Shidokan Karate, Grabbling, ΜΜΑ, Semi Contact. Το shidokan karate είναι ένα από τα ποιο δυναμικά συστήματα παγκοσμίως. Είναι το μοναδικό που αγωνίζεται με τρεις διαφορετικές τεχνοτροπίες (Τρίαθλον).

Αυτές είναι το shido boxing (τεχνικές με ολόκληρη επαφή σε όλο το σώμα με γυμνά χέρια και πόδια χωρίς γροθιές στο κεφάλι), το kick boxing (πυγμαχικές τεχνικές και λακτίσματα ολόκληρης επαφής σε όλο το σώμα),το grabbling (τεχνικές των δυο προηγουμένων τεχνοτροπιών και επιπλέον αγώνας στο έδαφος με ακινητοποιήσεις).

Η παρουσία του shidokan στην Ελλάδα είναι συνεχής και οι επιτυχίες των αθλητών του έχουν κάνει την Ελλάδα παγκόσμια δύναμη με αθλητές πρότυπα για όλες τις χώρες.

Αθλητές από τον Α.Σ. Βόλου Πήγασος όπως η Αϊστρατή Γεωργία, ο Τσουκαλάς Νίκος, Λαγός Αθανάσιος, Φίτσιαλος Ευστάθιος, Δοξόπουλος Κων/νος, Μάινος Χρήστος, Σπανοδήμος Γεώργιος, Μούτσιος Δήμος, Μαρτίου Σούλα και πολλοί άλλοι επί σειρά ετών αναδείχθηκαν πρωταθλητές σε Ελληνικά, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα shidokan, αποσπώντας τα συγχαρητήρια ακόμα και του αρχηγού του συστήματος Soeno Yoshiji 9Dan.

Εκπρόσωπος του ιαπωνικού shidokan στην Ελλάδα είναι ο κος Κατσούρας Λήο 7dan Ο κος Κατσούρας αντιπροσώπευε την βαριά κατηγορία κιλών του Παγκοσμίου shidokan και έφθασε στις πρώτες θέσεις των πρωταθλημάτων του συστήματος που διοργανωθήκαν στο Τόκυο την δεκαετία του 80 προπονούμενος στην Ιαπωνία από τον ίδιο τον ιδρυτή Kancho Soeno.

Από τότε η προαγωγή του συστήματος γίνεται μεθοδικά με αποτέλεσμα σε όλη την Ελλάδα να υπάρχουν προπονητές –μαύρες ζώνες– που διδάσκουν και έχουν βάλει στον τρόπο ζωης τους το shidokan. H Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που δέχθηκε το shidokan εκτός Ιαπωνίας μια μεγάλη τιμή που οι Ιάπωνες την διατηρούν έχοντας στον παγκόσμιο χάρτη τη σημαία της Ελλάδας μετά τη σημαία της Ιαπωνίας σαν χώρα του ιδρυτή. Τα πρότυπα της προπόνησης και παιδαγωγικής στην Ελλάδα ανάγονται στα πρότυπα της ιαπωνικής διδασκαλίας.

SHIDOKAN σημαίνει ο δρόμος που οδηγεί στην μεγάλη κοινωνία των samurai. Ο ευθύς τρόπος σκέψης και αντίδρασης είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά του συστήματος.

Το shidokan στην Ελλάδα και όσοι ασχοληθήκαν με αυτό διαποτιζονται από αυτά τα χαρακτηριστικά. Η πολιτική και η υποκριτική δεν ανήκουν σε καμιά από τις αρχές της διδασκαλίας του shidokan.

Όσοι συμπεριφέρνονται σαν πολιτικοί ενασχολούμενοι με τις πολεμικές τέχνες, η έχουν ξεχάσει το νόημα και την φιλοσοφία των τεχνών η δεν το έμαθαν ποτέ αλλά η επιβίωση τους δίδαξε ελιγμούς μέσα από την υποκρισία.

Το χαρακτηριστικό των τεχνικών του καράτε είναι η ταπεινότητα και η σεμνότητα Πρόθεση των πολεμικών τεχνών δεν είναι να δημιουργήσουν πόλεμο αλλά να προετοιμάσουν. Άλλωστε ποιος γνωρίζει καλύτερα την έννοια της ειρήνης από αυτόν που έχει πολεμήσει.

Σε μια προσπάθεια να γίνουν γνωστές και άλλες τεχνοτροπίες στο κοινό της πόλης του Βόλου η ΕΟΜΑ (Ελληνική Ομοσπονδία Μαχητικών Αθλημάτων) διοργανώνει στο κλειστό γυμναστήριο της Ιωνίας Βόλου το Πανελλήνιο πρωτάθλημα μαχητικών αθλημάτων στις 10 και 11/12/11. Το shidokan θα συμμετέχει με την τεχνοτροπία του shido boxing.

O A.Σ.Βόλου Πήγασος θα πραγματοποιήσει θεαματικές επιδείξεις μαύρων ζωνών και μαθητών στις 11/12/11 από τις 18.00 με τις βραβεύσεις και ομιλίες των επισήμων. Η ΕΟΜΑ και ο Α.Σ..Πηγασος ευχαριστεί την Διεύθυνση Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Παύλο Μαβιδη

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου