ΤΟΠΙΚΑ

Κοιμήθηκε ο π. Ιωάννης Βούλγαρης

κοιμήθηκε-ο-π-ιωάννης-βούλγαρης-229339

Καταγόταν από την Ξυνόβρυση και είχε διακονήσει σε ναούς του Πηλίου

Ιδιαίτερη θλίψη προκάλεσε στους κατοίκους του Πηλίου και τη Μαγνησία ολόκληρη το άγγελμα της κοίμησης του π. Ιωάννη Βούλγαρη, κληρικού πολύ αγαπητού σε όλους.

Ο σεβάσμιος ιερέας, που είχε συνταξιοδοτηθεί τα τελευταία χρόνια, κοιμήθηκε χθες σε ηλικία 78 ετών, έχοντας αφήσει το πνευματικό του στίγμα στη Μητρόπολη Δημητριάδος.

Καταγόταν από την Ξυνόβρυση και όλη του η ζωή συνδέθηκε με το αγαπημένο του χωριό. Από μικρή ηλικία επιθυμούσε να χειροτονηθεί ιερέας και πάντα βρισκόταν κοντά στην Εκκλησία. Φοίτησε στην Εκκλησιαστική Σχολή της Λαμίας και χειροτονήθηκε το 1979 στον ιερό ναό Αγίων Αποστόλων της Αργαλαστής από τον Μακαριστό Χριστόδουλο, τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος.

Προσέφερε έργο διακονίας στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ξυνόβρυσης, ενώ στη συνέχεια διακόνησε και άλλες ενορίες, στο Νεοχώρι και τη Μηλίνα, καθώς επίσης και το Μετόχι Αργαλαστής, μέχρι τη συνταξιοδότησή του.

Ηταν εξαιρετικά αγαπητός σε όλους, πάντα χαμογελαστός και καλοσυνάτος, άριστος οικογενειάρχης, στοργικός πατέρας, δημιούργησε αγαπημένη οικογένεια με τη σύζυγό του, την πρεσβυτέρα Δήμητρα και απέκτησαν δύο παιδιά και τέσσερα εγγόνια.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε σήμερα το πρωί στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ξυνόβρυσης, την πρώτη του ενορία, με την οποία ανάπτυξε πνευματικούς δεσμούς από παιδί, αφήνοντας στη συνέχεια το στίγμα του ως κληρικός.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου