ΤΟΠΙΚΑ

Εφημερίες μετ’ εμποδίων στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου Βόλου

εφημερίες-μετ-εμποδίων-στην-παιδιατ-229538

Στις «πλάτες» των εναπομεινάντων ειδικών γιατρών η λειτουργία της Κλινικής

Καμπανάκι από τη διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου. Αποχωρούν ειδικευόμενοι γιατροί και όλο το βάρος αναμένεται να πέσει στους ειδικούς, με τους οποίους όμως, όπως εκτιμά η ίδια, οι εφημερίες θα βγαίνουν με δυσκολία και ενδεχομένως να χρειαστούν «δανεικοί» γιατροί από κοντινά Κέντρα Υγείας. Σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς στο ΕΣΥ οι ειδικευόμενοι γιατροί έρχονται στην Παιδιατρική Κλινική για δύο χρόνια και μετά αποχωρούν. Από τους οκτώ ειδικευόμενους παιδιάτρους που έπρεπε να υπηρετούν στο Νοσοκομείο Βόλου, υπάρχουν μόνο τέσσερις. Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου η Κλινική θα «μετρά» μείον δύο. Αυτό σημαίνει πως η λειτουργία της Παιδιατρικής, με αποτέλεσμα ήδη οι εφημερίες να «πέφτουν» στις πλάτες των δύο μόνιμων ειδικών και των δύο ειδικευομένων, οι οποίοι μαζί με μία επικουρική γιατρό και μία «δανεική» από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής να είναι εκείνοι που καλούνται να βγάλουν «τα κάστανα από τη φωτιά», κατά το κοινώς λεγόμενο.

«Αν σύντομα δεν ενισχυθούμε με προσωπικό θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα», σημείωσε η Αναστασία Αναστασίου – Κατσιαρδάνη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Καθησυχαστική για ιώσεις

Η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου εμφανίζεται καθησυχαστική, ότι δεν υπάρχει έξαρση ιώσεων στο τμήμα της, εξηγώντας ότι είναι απολύτως φυσιολογικό για την εποχή να προσέρχονται προς εξέταση περισσότερα παιδιά, από ό,τι άλλες περιόδους του χρόνου. «Δεν χρειάζεται κανένας πανικός. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όχι μόνο τα μικρά παιδιά, αλλά και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είναι πιο ευάλωτοι στις ιώσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε περίοδο έξαρσης, ούτε πως είμαστε σε κατάσταση συναγερμού» εξήγησε η ίδια.

Σύμφωνα με την ίδια τα περισσότερα περιστατικά προσέρχονται και αφού εξεταστούν ενδελεχώς δίνονται οι απαραίτητες ιατρικές οδηγίες και αποχωρούν. «Είναι μία περίοδος που δεν έχουμε πολλές νοσηλείες, ακριβώς γιατί δεν βρισκόμαστε σε εποχή έξαρσης και έχουμε τα λιγότερα περιστατικά ιώσεων προς το παρόν τουλάχιστον» συνεχίζει η ίδια παρατηρώντας ότι η αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών ευνοεί τις ιώσεις.

Τα περισσότερα περιστατικά που προσέρχονται για εξέταση είναι πνευμονολογικά και ουρολοιμώξεις. « Ο πυρετός, ο έντονος βήχας και οι διάρροιες δεν συνιστούν έξαρση» συνεχίζει η κ. Αναστασίου. «Κάθε χρόνο τέτοια εποχή παρουσιάζεται η ίδια κίνηση στην Παιδιατρική Κλινική», συμπληρώνει η ίδια.

Ερώτηση στο υπουργείο Υγείας

Υπογραμμίζεται πως για το θέμα της στελέχωσης της Παιδιατρικής Κλινικής κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως η Κλινική εφημερεύει κανονικά μόνο το πρώτο μισό του μήνα, καθώς δεν υπάρχουν γιατροί για να καλύψουν εφημεριακά το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον βουλευτή αναγκαία επίσης είναι η πρόσληψη παιδοχειρουργού στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο, καθώς αυτή τη στιγμή τα παιδοχειρουργικά περιστατικά της Μαγνησίας εξυπηρετούνται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου