ΤΟΠΙΚΑ

Αναστασία Μουτσάτσου και Μανώλης Φάμελλος στον Βόλο

αναστασία-μουτσάτσου-και-μανώλης-φάμ-229690

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των εκπαιδευτικών για τα πνευματικά δικαιώματα

Δύο πασίγνωστοι και ιδιαίτερα αγαπητοί στη νεολαία Ελληνες καλλιτέχνες θα βρίσκονται σήμερα το μεσημέρι στον Βόλο με έναν ρόλο διαφορετικό από αυτούς, στους οποίους τους έχουμε συνηθίσει.

Η Αναστασία Μουτσάτσου ερμηνεύτρια και στιχουργός και ο Μανώλης Φάμελλος τραγουδιστής και τραγουδοποιός της έντεχνης και ποπ ροκ μουσικής και πρώην μέλος του συγκροτήματος «Οι ποδηλάτες» δεν θα παρουσιάσουν κάποια καινούρια παραγωγή τους…

Ερχονται ως μέλη του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας και θα μιλήσουν σε ενημερωτική συνάντηση των εκπαιδευτικών σχολικών δραστηριοτήτων για τα πνευματικά δικαιώματα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη, που θα είναι ο οικοδεσπότης των δύο καλλιτεχνών, πρόκειται για μία εκστρατεία που ξεκινά από το Υπουργείο Πολιτισμού για την ενημέρωση των μαθητών σε ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων στην εκπαιδευτική διαδικασία και τις νέες τεχνολογίες.

Μάλιστα το πρόγραμμα ξεκινά από τη Μαγνησία όπου σε εξέλιξη βρίσκονται δεκάδες προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων και θεωρείται κρίσιμο να ενημερωθούν εκπαιδευτικοί και στη συνέχεια μαθητές για την αξία της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η Αναστασία Μουτσάτσου και ο Μανώλης Φάμελλος ως καλλιτέχνες με επιρροή στη νεολαία κρίθηκαν ως οι πλέον κατάλληλοι για να μιλήσουν ως μέλη κλιμακίου του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας για το ζήτημα της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας Σοφία Κανταράκη, πρόκειται για επιμόρφωση που έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχου προγράμματος επιμόρφωσης από το οποίο πέρασαν οι προϊστάμενοι σχολικών δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στελέχη των ΠΕΚΕΣ (Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού) της χώρας με τίτλο «Εκπαιδεύοντας τους νέους και τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου για την πνευματική ιδιοκτησία».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου