ΤΟΠΙΚΑ

167 μαθηματικά μυαλά από σχολεία της Μαγνησίας επιδόθηκαν σε… εξισώσεις

167-μαθηματικά-μυαλά-από-σχολεία-της-μαγ-230736

Λύσεις σε μαθηματικά προβλήματα αυξημένης δυσκολίας κλήθηκαν να δώσουν οι συνολικά 167 συμμετέχοντες του διπλού διαγωνισμού μαθηματικών του παραρτήματος Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής εταιρείας.

Η β’ φάση του 80ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για τους επιτυχόντες μαθητών των τάξεων β’ και γ’ γυμνασίου και α’, β’ και γ’ λυκείου και του 9ου Τοπικού Διαγωνισμού για τους επιτυχόντες μαθητές της α’ γυμνασίου στα μαθηματικά «Ο Ευκλείδης» πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί με μεγάλη συμμετοχή μαθητών. Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό συμμετείχαν 79 μαθητές και στον τοπικό 88 μαθητές, οι οποίοι έδωσαν εξετάσεις στα τρία εξεταστικά κέντρα της Μαγνησίας που λειτούργησαν στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου, στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού και στο Γενικό Λύκειο Σκοπέλου.

Για τους υποψηφίους της α’ γυμνασίου του τοπικού διαγωνισμού η χθεσινή ήταν η τελευταία φάση που θα κρίνει τους νικητές. Οι μαθητές του πανελληνίου διαγωνισμού που θα διακριθούν σε αυτή τη φάση θα διαγωνισθούν στη γ’ φάση «Αρχιμήδης» στις 22 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, ώστε να επιλεγεί, μέσω του προκριματικού διαγωνισμού, η εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην 37η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ρουμανία, Μάιος 2020), στην 61η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ρωσία, Ιούλιος 2020) και στην 24η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2020).

Η διαδικασία κύλησε ομαλά σύμφωνα με την πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος, Στέλλα Δημητρακοπούλου.

Η τελετή απονομής για όλους τους επιτυχόντες μαθητές της α’ και β’ φάσης θα γίνει την Κυριακή 15 Μαρτίου, στις 11 π.μ., στο αμφιθέατρο Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Ιάσονος-Φιλλελήνων).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου