ΤΟΠΙΚΑ

Κάθοδος… στα υπουργεία για στελέχωση τεχνικής υπηρεσίας

κάθοδος-στα-υπουργεία-για-στελέχωση-230854

Από στελέχη του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, που χρειάζεται στήριξη για την υλοποίηση έργων στην περιοχή.

Κάθοδο… στην Αθήνα και συναντήσεις στα υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών, Μεταφορών θα επιχειρήσει αύριο Δευτέρα αντιπροσωπεία του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου. Αντικείμενο των συναντήσεων θα είναι η στελέχωση τεχνικής υπηρεσίας στον Δήμο, που αυτή τη στιγμή λειτουργεί με έναν χωροτάκτη και με στόχο την υλοποίηση των έργων υποδομών που δρομολογούνται στην περιοχή.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον «αέρα» προγράμματα από το ΕΣΠΑ, τον «Φιλόδημο» και το Leader κι ενώ έχουμε προτάσεις για να τρέξουμε και να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση, δεν έχουμε προσωπικό για να στηρίξει τις διαδικασίες που απαιτούνται», ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιδήμαρχος Απόστολος Κοντογιώργος, ο οποίος και προ μηνός περίπου είχε θέσει ξανά το ζήτημα οργάνωσης και στελέχωσης τεχνικής υπηρεσίας στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Οπως είναι γνωστό, μετά από πρόσκληση του υπουργείου Εσωτερικών, ο Δήμος έχει ζητήσει την έγκριση 20 θέσεων μονίμου προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, που θα πληρώνει ο ίδιος προκειμένου να καλύψει τα κενά που προκύπτουν στις υπηρεσίες εξαιτίας συνταξιοδοτήσεων και μετακινήσεων προσωπικού.

Ανάμεσα στις 20 θέσεις είναι οι ειδικότητες πολιτικού μηχανικού, αρχιτέκτονα, ηλεκτρολόγου μηχανικού και τοπογράφου, που θα στελεχώσουν την τεχνική υπηρεσία.

«Η τεχνική υπηρεσία είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε έργα. Αν δεν μπορεί να γίνει ξεχωριστή υπηρεσία σε κάθε Δήμο, ας επανέλθει η παλιά ΤΥΔΚ (Τεχνική Υπηρεσία Δήμων Κοινοτήτων) για την υποστήριξη των μικρών Δήμων σε τεχνικά έργα», σχολίασε ο κ. Κοντογιώργος.

Ο ίδιος υπενθύμισε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κλειστό γυμναστήριο στη Ζαγορά, στο κλειστό κύκλωμα άρδευσης σε Πουρί και Μακρυράχη προϋπολογισμού ενός εκατ. ευρώ.

Προ δημοπράτησης είναι η μελέτη για τον βιολογικό καθαρισμό Ζαγοράς και επιπλέον τελικές εγκρίσεις αναμένονται για έργα του «Φιλόδημου» για τον βιολογικό σε Αη Γιάννη, Παπά Νερό, Τσαγκαράδα, Κισσό, Νταμούχαρη, για την αντικατάσταση του υδρευτικού δικτύου σε Ζαγορά και Μούρεσι, για την κατασκευή ραμπών ΑμεΑ, αλλά και αθλητικών εγκαταστάσεων.

Δρομολογείται επίσης και η υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων στο κέντρο όλων των οικισμών και η προμήθεια γερανοφόρου οχήματος που θα εξυπηρετήσει στην αποκομιδή. Πρόκειται για έργο 150.000 ευρώ, που εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο.

«Την άνοιξη θα υπάρχει οργασμός έργων και δεν θα έχουμε καν επιβλέποντες για ασφαλτοστρώσεις», σημείωσε τονίζοντας την αναγκαιότητα στελέχωσης της τεχνικής υπηρεσίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου