ΤΟΠΙΚΑ

Ημερολόγιο αφιέρωμα στους ναούς των Αφετών

ημερολόγιο-αφιέρωμα-στους-ναούς-των-α-230867

Στους ναούς του χωριού είναι αφιερωμένο το ημερολόγιο, που εξέδωσε για το 2020 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αφετών στον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Στο ημερολόγιο καταγράφεται η ιστορία του ιερού ναού Τιμίου Προδρόμου και των έξι ξωκλησιών που λειτουργούν στην περιοχή, Αγίου Κωνσταντίνου, Ζωοδόχου Πηγής, Αγίου Παντελεήμονα, Προφήτη Ηλία, Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου και Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

«Το θρησκευτικό συναίσθημα των κατοίκων του χωριού μας ήταν εξαιρετικά έντονο, με αποτέλεσμα, αμέσως με το κτίσιμο των πρώτων σπιτιών να ιδρύσουν και τον καθολικό ναό του χωριού μας. Με την ανάπτυξη του χωριού μεγεθύνθηκε ο ναός και κτίστηκαν και τα ξωκλήσια, που εξακολουθούν μέχρι σήμερα να συντηρούνται και να λειτουργούν με το άοκνο ενδιαφέρον όλων των χωριανών», αναφέρει στο εισαγωγικό του σημείωμα στο ημερολόγιό του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αφετών.

Σημειώνεται ότι σήμερα Κυριακή 19 Ιανουαρίου ο Σύλλογος θα κόψει την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα του στις 11.30 π.μ. , μετά τη Θεία Λειτουργία, στην αίθουσα του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Αφετών. Η εκδήλωση θα έχει διπλά γιορταστικό χαρακτήρα, καθώς συμπληρώνονται 35 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου με τη σημαντική προσφορά στον τομέα του πολιτισμού στον τόπο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου