ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Με “Λυσιστράτη”…
Την Αριστοφανική “Λυσιστράτη” επέλεξαν οι μετέχοντες στο Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους ευαισθησίες. Η παράσταση που γεννήθηκε στους ενδοπανεπιστημιακούς κόλπους, θα παρουσιαστεί ενώπιον κοινού το διήμερο 1η και 2 Ιουνίου στο Ανοιχτό Θέατρο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής, στο Πεδίον του Αρεως. Η προσπάθεια και εν γένει πρωτοβουλία, εκφράζει την δημιουργική πλευρά της μάθησης, που καλλιεργεί τις νεανικές ψυχές και ανοίγει, παράλληλα, νέους δρόμους επικοινωνίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και της πόλης. Είναι, εξάλλου, γενικά παραδεκτό ότι η γνώση έχει ευρεία έννοια και πολλές επιμέρους προεκτάσεις, προς όφελος των συμμετεχόντων.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Ικανοποιητική ανταπόκριση
Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κοινού στην “Επίσκεψη της γηραιάς κυρίας” που έδωσε για μια ακόμη φορά το καλλιτεχνικό στίγμα του Ερασιτεχνικού Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Η πολύ θετική ανταπόκριση των θεατρόφιλων στο δημιουργικό κάλεσμα της ομάδας, είναι το πιο ενθαρρυντικό μήνυμα για την συνέχιση της προσπάθειας που αποδεικνύεται καρποφόρα στο πέρασμα του χρόνου.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Ελαμπε από χαρά…
Ελαμπε από χαρά χθες ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής. Ο λόγος ότι το ερχόμενο Σάββατο βαφτίζει την εγγονή του από την κόρη του Δροσούλα. Το ευτυχές γεγονός θα γίνει στην Παναγία Τρύπα και συμπίπτει με την ημερομηνία έλευσης στο Βόλο της γραμματέως του κόμματος Αλέκας Παπαρρήγα, που θα μιλήσει το βράδυ της ίδιας ημέρας σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου.
Α.Τ.

Δεν υπάρχει κόμμα ;
Ο επικεφαλής της ΝΑΣ και νομαρχιακός σύμβουλος Απόστολος Νάνος είναι ένα στέλεχος με ήθος που σε κερδίζει με τον μειλίχιο τρόπο που επιχειρεί να αναπτύξει κάθε φορά την επιχειρηματολογία του. Δεν είναι τυχαίο επομένως ότι και ο ίδιος έχει εκπλαγεί με την ένταση της αντιπαράθεσης των Παπατόλια και Βούλγαρη, με αποτέλεσμα χθες στο περιθώριο της συνέντευξης που έδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ, να δηλώνει απορημένος για το γεγονός. Δεν υπάρχει άραγε κόμμα να τους επαναφέρει στην τάξη; έλεγε με νόημα…
Α.Τ.

Οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Ραδιόφωνο
Προβλήματα μαθαίνω ότι υπάρχουν στο Δημοτικό Ραδιόφωνο με καθυστερήσεις πληρωμών στους εργαζόμενους. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μία περίοδο που η δημοτική συχνότητα είναι σε ανοδική πορεία και από την άλλη ακούγονται διάφορες ακριτομυθίες για το τι μέλλει γενέσθαι με αφορμή τα όσα περιλαμβάνονται για τα δημοτικά ΜΜΕ στο νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
Α.Τ.

Συνάδελφοι να σου τύχει
Μια φραστική επίθεση σε στέλεχος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από συνάδελφό της καθηγήτρια, επισκέπτρια των γραφείων της υπηρεσίας, διοχετεύτηκε σε μερίδα των τοπικών ΜΜΕ –από εκπαιδευτικούς προφανώς– ως σοβαρότατο επεισόδιο. Η πραγματικότητα, όπως στη συνέχεια πληροφορηθήκαμε, παρασάγγας απέχει.
Το χειρότερο όμως είναι ότι κάποιοι, λειτουργώντας ως πραγματικοί… δράστες, περιέφεραν τη δήθεν πληροφορία από σχολείο σε σχολείο και από καθηγητή σε καθηγητή. Οι φορείς της… πληροφορίας αυταπόδεικτα είναι και οι εμπνευστές της καλοστημένης πλεκτάνης. Το μόνο που υπογραμμίζουμε είναι ότι λειτούργησαν με τρόπο δόλιο και πονηρό, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους μικροσυμφέροντα.
Τέτοιες μεθοδεύσεις απέχουν πολύ απ’ την αρχή της συναδελφικότητας, πολύ περισσότερο όταν είναι εμπνευσμένες από ανθρώπους που φιλοδοξούν να εκπροσωπήσουν και ολόκληρο κλάδο, γιατί υπάρχουν και τέτοιες υποψίες, τρομάρα τους!
Όσο για το «θύμα» της υπόθεσης, δεν χρειάζεται να τους παίρνει… σοβαρά. Καθένας είναι αυτό που κάνει και αυτό που λέει…
Χ.Μ

Απορίας άξιον
Το γιατί ο Κώστας Γκαβόπουλος στη χθεσινή δίκη με την εφημερίδα “Το Βήμα” ζήτησε αναβολή για λόγους υγείας είναι ζήτημα βαθύτατου προβληματισμού. Τον ακούγαμε τις προηγούμενες μέρες να… τρώει σίδερα και πιστέψαμε ότι και με σαράντα πυρετό θα επιθυμούσε να γίνει η χθεσινή δίκη. Άλλες όμως οι δηλώσεις και άλλες οι βουλές του… πρώην ΝΟΔΕ. Πάντως ο κάθε μηνυτής θα ήταν λογικό να επιθυμεί την τάχιστη και πλήρη διελεύκανση μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης. Ο κ. Γκαβόπουλος μάλλον έχει άλλη στρατηγική και την υλοποιεί ενόψει των εκλογών της ΝΟΔΕ.
Χ.Μ.

Δήλωση με νόημα
Σε χθεσινή του ραδιοφωνική συνέντευξη ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δημήτρης Κολυνδρίνης δήλωσε με νόημα: Δεν είμαι μέρος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία μετά τις δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές! Τι εννοεί ο ποιητής;
Χ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου