ΤΟΠΙΚΑ

Βραβείο σε πρωτοποριακή κλινική έρευνα

βραβείο-σε-πρωτοποριακή-κλινική-έρευ-232653

Στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute οf Life – ΙΑΣΩ, που μετέχει ο Βολιώτης γυναικολόγος Παναγιώτης Πολύζος

Το Βραβείο Έρευνας – Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) 2020 έλαβε η Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute οf Life του ΙΑΣΩ για την πρωτοποριακή κλινική έρευνα της Μεταφοράς Μητρικής Ατράκτου που έγινε πραγματικότητα για πρώτη φορά σε παγκόσμιο ιατρικό επίπεδο. Στην ομάδα που διεξήγαγε την κλινική έρευνα όπως είναι γνωστό συμμετείχε ο γνωστός Βολιώτης γυναικολόγος Παναγιώτης Πολύζος.

Η μέθοδος αυτή προσφέρει τη δυνατότητα σε γυναίκες με επαναλαμβανόμενες αποτυχίες εξωσωματικής γονιμοποίησης, λόγω κυτταροπλασματικής δυσλειτουργίας των ωαρίων ή σπάνιες μιτοχονδριακές γενετικές παθήσεις, να αποκτήσουν υγιή παιδιά με δικό τους γενετικό υλικό.

Η βράβευση έγινε την περασμένη Τρίτη 14 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια εντυπωσιακή τελετή απονομής, όπου το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών βράβευσε γενικότερα την επιχειρηματική αριστεία, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Η πρωτοποριακή κλινική έρευνα της Μεταφοράς Μητρικής Ατράκτου έγινε πραγματικότητα, σε συνεργασία με την Embryotools, αποκλειστικά στο εργαστήριο της Institute of Life στο ΙΑΣΩ.

Για τη συγκεκριμένη πρωτοποριακή κλινική έρευνα μάλιστα είχε γίνει αναφορά σε σχετικό ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

Το Institute of Life είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα Κέντρα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ευρώπη. Χρησιμοποιεί την πιο εξελιγμένη τεχνολογία, εφαρμόζοντας καινοτόμες θεραπείες και τεχνικές ώστε μέσα από τα υψηλότερα πρότυπα λειτουργίας να προσφέρει σιγουριά στα ζευγάρια που εμπιστεύονται τις υπηρεσίες της. Αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι η Ελλάδα καινοτομεί, πρωτοπορεί και μπορεί να πρωταγωνιστήσει και σε παγκόσμιο επιστημονικό επίπεδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου