ΤΟΠΙΚΑ

Αποβολές επειδή… κρύωναν

αποβολές-επειδή-κρύωναν-232842

Εξαλλοι γονείς μαθητών, που τιμωρήθηκαν, διαμαρτυρήθηκαν στο σχολείο και τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας

Μαζικές αποβολές σε μαθητές, που κούρνιασαν επειδή κρύωναν σε αίθουσα του σχολείου στη διάρκεια του διαλείμματος, αντί να βρίσκονται στο προαύλιο, έδωσε διευθυντής Γυμνασίου στον Βόλο. Σε έξι μαθητές της α’ τάξης επιβλήθηκε ποινή αποβολής μιας ημέρας, γεγονός που προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από γονείς, οι οποίοι κατέφυγαν διαμαρτυρόμενοι τόσο στον ίδιο τον διευθυντή του σχολείου, όσο και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με γονείς, που διαμαρτυρόμενοι απευθύνθηκαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο διευθυντής του Γυμνασίου όπου φοιτούν τα παιδιά τους έδωσε προχθές Πέμπτη μαζικές αποβολές σε έξι συνολικά μαθητές.

Πρόκειται για μαθητές της α’ τάξης, αγόρια και κορίτσια, που την ώρα του διαλείμματος δεν βρίσκονταν στο σχολικό προαύλιο. Στα σχολεία ισχύει κανονισμός για τον αερισμό των σχολικών αιθουσών και την υγιεινή των μαθητών και δεν επιτρέπεται η παραμονή τους την ώρα του διαλείμματος στις τάξεις. Εντός της αίθουσας μένει μόνο ο μαθητής – επιμελητής.

Οι έξι μαθητές, όπως ισχυρίστηκαν στους γονείς τους, κρύωναν υπερβολικά και δεν βγήκαν στο προαύλιο. Κούρνιασαν σε αίθουσα και περίμεναν να χτυπήσει το κουδούνι για να επιστρέψουν στο μάθημα. Η παρουσία των μαθητών σε αίθουσα δεν διέφυγε όμως της προσοχής του διευθυντή, ο οποίος φέρεται να τους απέβαλε για να τους συμμορφώσει στους κανόνες.

«Στην αίθουσα δεν υπήρχε κάποια απαγορευτική σήμανση ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος. Στην περιοχή όπου εδρεύει το σχολείο οι θερμοκρασίες είναι ακόμη πιο χαμηλές σε σχέση με το κέντρο της πόλης και τα παιδιά κρύωναν. Πρέπει να τιμωρηθούν γι’ αυτό;», έλεγε αγανακτισμένος γονέας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Γονείς, όπως καταγγέλλουν, επιχείρησαν να απευθυνθούν χθες το πρωί στον διευθυντή του σχολείου, «η συμπεριφορά του όμως ήταν εριστική και προσβλητική».

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον διευθυντή του σχολείου. «Ψέματα λένε», είπε αρνούμενος τους ισχυρισμούς των γονέων, όχι όμως και το γεγονός ότι δόθηκαν αποβολές. Δεν θέλησε όμως να αναφέρει τίποτα παραπάνω. «Δεν συζητώ υπηρεσιακά θέματα με δημοσιογράφους. Γράψτε ό,τι θέλετε, δεν με ενδιαφέρει. Θα κινηθώ εναντίον σας νομικά», απείλησε ο ίδιος.

«Τα παιδιά μας γύρισαν κλαίγοντας στο σπίτι και ζητούσαν να αλλάξουν σχολείο. Δεν θέλουν να ξαναπάνε», ανέφερε γονέας. Λίγο αργότερα γονιός προχώρησε σε προφορική καταγγελία του συμβάντος στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

«Πρόκειται για ζήτημα, που άπτεται των αρμοδιοτήτων του διευθυντή και του συλλόγου διδασκόντων και η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας δεν μπορεί να παρέμβει», σημείωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης. Ωστόσο, ως συμβάν θα διερευνηθεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου